Головна Новини Політика зовнішня політика Україна заблокувала обрання віцепрезидентом ПАРЄ російського депутата-пропагандиста
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна заблокувала обрання віцепрезидентом ПАРЄ російського депутата-пропагандиста

Інших віцепрезидентів ПАРЄ обрали автоматично

27 січня 2020, 15:30 comments2455
Поділіться публікацією:
Україна заблокувала обрання віцепрезидентом ПАРЄ російського депутата-пропагандиста

Делегація України у Парламентській Асамблеї Ради Європи заблокувала обрання віцепрезидентом організації депутата Держдуми Росії, колишнього телеведучого Петра Толстого. Про це повідомила член української делегації Марія Мезенцева, передає "Укрінформ".

"Пан Толстой неодноразово публічно висловлював свої антисемітські погляди. Тому він не гідний бути віцепрезидентом ПАРЄ", — зазначила український нардеп.

Голосування по кандидатурі Толстого пройде пізніше і буде таємним.

Варто відзначити, що інших 18 віцепрезидентів ПАРЄ обрали автоматично.

Нагадаємо, раніше Петро Толстой, як у своїх телепередачах, так і в Держдумі Росії неодноразово висловлювався за агресивну політику щодо України.

"Лише завдяки нашій країні (Росії — ред.) сьогодні на карті світу існують два злісних інваліда, держави, які відбулися, без частини своїх територій, Україна і Грузія. Так, вони такі, і вони будуть палахкотіти злістю", — сказав Толстой.

Також з трибуни російського парламенту він допускав і антисемітські заяви.

"Люди, які є онуками і правнуками тих, хто руйнував наші храми, вискочивши там... з-за межі осілості (територія, на якій в Російській імперії дозволялося жити євреям — ред.) з наганом в сімнадцятому році, сьогодні їх онуки і правнуки, працюючи в різних інших дуже шанованих місцях — на радіостанціях, в законодавчих зборах, — продовжують справу своїх дідів і прадідів", — сказав Толстой, коментуючи передачу Ісаакіївського собору.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше 27 січня на зимовій сесії ПАРЄ президентом організації був обраний представник Бельгії Хендрік Дамс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!