Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський сказав, чим відповість Польща на дозвіл розкопок на Львівщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський сказав, чим відповість Польща на дозвіл розкопок на Львівщині

Зеленський в Польщі закликав світ не мовчати про агресію, як це було в 1939 році

27 січня 2020, 17:22 comments2079
Поділіться публікацією:
Зеленський сказав, чим відповість Польща на дозвіл розкопок на Львівщині

Влада Польщі відновить могилу воїнів "Української повстанської армії" на горі Монастир у Підкарпатському воєводстві. Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Освенцімі, передає "Європейська правда".

"Україна розблокувала мораторій на пошукові роботи, польські експерти провели перші роботи у Львівській області. Наступним кроком буде відновлення польською стороною могили на горі Монастир та взяття її під захист", — сказав глава держави.

Зеленський також закликав світ давати відсіч тоталітарним ідеологіям і ксенофобії, повідомляє прес-служба глави держави.

"Європа і світ не мають права сьогодні мовчати, як це було у 39-му році. Європа і світ не мають права на байдужість і бездіяльність. Тільки згуртованість світу зможе дати відсіч будь-якій агресії і вберегти людство від нових страждань. Як відповідальні демократичні держави ми назавжди кажемо "ні". "Ні" тоталітарним ідеологіям, "ні" ксенофобії, агресії, будь-яким проявам репресій, ненависті та нетерпимості", — сказав він.

Зазначимо, меморіальна дошка на могилі воїнів УПА біля села Верхрата мала статус легального меморіального місця пам'яті. На ній вказані імена жителів навколишніх сіл, які загинули в боях із загонами НКВС СРСР 2-3 березня 1945 року в місцевих лісах. А 20 січня 2020 року стало відомо, що невідомі вандали знищили меморіальну дошку.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 27-27 жовтня Володимир Зеленський перебуває з візитом у Польщі, де взяв участь в заходах, присвячених звільненню нацистського концтабору "Аушвіц". Експерти спрогнозували можливі підсумки переговорів Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!