Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук подав мирний план для Донбасу в колі дипломатів у Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук подав мирний план для Донбасу в колі дипломатів у Німеччині

Віктор Медведчук переконав західних партнерів в необхідності дотримуватися Мінських угод

28 січня 2020, 18:52 comments2351
Поділіться публікацією:
Медведчук подав мирний план для Донбасу в колі дипломатів у Німеччині

Сьогодні під час зустрічі в Бундестазі з представниками дипломатичних та ділових кіл Німеччини голова політсили партії "Опозиційна платофрма — За життя" Віктор Медведчук детально описав свій мирний план врегулювання ситуації на Донбасі.

На думку нардепа, головною підставою для встановлення миру між українською і російською стороною є "нормандські домовленості", досягнуті 9 грудня минулого року.

Глави держав "нормандського формату" погодилися з тим, що фундаментом діяльності "нормандського формату" є Мінські угоди, а саме – протокол, підписаний 5 вересня 2014 року, Меморандум від 19 вересня 2014 року і "Комплекс заходів по виконанню Мінських угод" від 12 лютого 2015 року.

Політик також акцентував увагу на тому, що в Парижі було прийнято рішення до кінця грудня 2019 року встановити постійний режим припинення вогню і імплементувати "формулу Штайнмайера", яка стосується встановлення особливого статусу неконтрольованих територій, тобто територій Донбасу, спочатку на тимчасовій, а потім (при певних умовах, які є змістом "формули Штайнмайера") на постійній основі. Крім того, протягом 30 днів відкрити додаткові пункти пропуску на лінії зіткнення і провести до кінця року обмін всіх встановлених на всіх встановлених".

Разом з тим, зазначив політик, головні очікування "і нашої партії, і багатьох людей в Україні, які щиро хочуть миру і хочуть повернути Донбасу в Україну, а України на Донбас виявилися поки нереалізованими", хоча після зустрічі в "нормандському форматі" пройшло більше півтора місяців.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що політичний експерт позитивно висловився про ініціативи Віктора Медведчука щодо міжпарламентського діалогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!