Медведчук: "Наш мирний план Донбасу в Німеччині схвалили"

Віктор Медведчук пообіцяв наступного разу презентувати мирний план вже в Держдумі РФ

Голова політради парламентської партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук заявив про високу підтримку та продуктивність з боку парламентаріїв Бундестагу, де сьогодні пройшла дискусія про врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це сам український політик розповів журналістам, підбиваючи підсумки зустрічі з депутатами Бундестагу, представниками дипломатичних та ділових кіл Німеччини.

"Наше міжфракційне депутатське об'єднання називається "Міжпарламентський діалог в ім'я миру: Україна ‒ Росія - Німеччина ‒ Франція", тому наступну зустріч ми будемо презентувати в Державній Думі. Після цього в Страсбурзі відбудеться загальна зустріч делегацій всіх чотирьох парламентів, які представляють "Парламентський вимір "нормандського формату" і які підтримали ініціативу, спрямовану на мирне врегулювання на Донбасі", - зазначив Медведчук під час брифінгу.

Український парламентарій розповів, що дискусії, які відбулися сьогодні в Берліні ‒ з представниками соціал- демократів, і ХДС, і фракції "Альтернатива для Німеччини", ‒ були дуже продуктивними та ефективними.

Крім того, Медведчук анонсував найближчу зустріч Тристоронньої контактної групи, яка повинна пройти в Мінську вже завтра.

"Там дуже важливі питання: світ на Донбасі, питання щодо врегулювання ситуації, пов'язаної з Кримом. Там є питання ЗМІ та свободи слова в Україні. Це дуже важливо. Ми, безумовно, візьмемо участь в цій конференції, викладемо свою позицію, і, думаю, ми знайдемо не тільки спільну мову, але і розуміння парламентаріїв з Білорусі, Росії, Німеччини, Франції, які запрошені представниками комітету Бундестагу з прав людини", - резюмував глава політради опозиції.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, в чому полягає мирний план по Донбасу у Віктора Медведчука, представлений в Німеччині.