Головна Новини Політика зовнішня політика Віце-президентом ПАРЄ від РФ став Петро Толстой, обрання якого блокувала українська делегація
commentss НОВИНИ Всі новини

Віце-президентом ПАРЄ від РФ став Петро Толстой, обрання якого блокувала українська делегація

У ПАРЄ не підтримали більшість правок від української делегації, натомість змінили графік засідань на прохання Росії

29 січня 2020, 08:37 comments2450
Поділіться публікацією:
Віце-президентом ПАРЄ від РФ став Петро Толстой, обрання якого блокувала українська делегація

Депутата Петра Толстого, який "відзначився" своїми антиукраїнськими та антисемітськими поглядами, обрано віце-президентом Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) від Росії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представниця української делегації в ПАРЄ, народна депутатка від партії "Голос" Єлизавета Василенко.

Як написала Василенко, російський представник на моніторинговому комітеті ПАРЄ заявляв, що в Україні "громадянська війна і нелегітимна влада". Крім того, призвав ПАРЄ з'ясовувати, що відбувається в Україні, а не "висувати вимоги до Росії".

"Чітко видно посилення позицій Росії та втрата позиції здорового глузду демократичних країн. Незважаючи на протести української делегації, яку підтримують хоч і велика, але недостатня кількість депутатів ПАРЄ з інших країн, російська делегація бере участь у засіданні асамблеї", — зазначила у дописі Василенко.

Більш того, ПАРЄ на прохання РФ змінила графік засідання асамблеї. Тож, за словами нардепа, Україна навряд отримає позитивний результат. Так, більшість правок від України голосуванням делегатів підтримані не були, а з документів – прибирають слова "анексія" та "окупація".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в мережі з'явилося відео, як російський депутат, голова комітету з міжнародних справ Держдуми Леонід Слуцький заснув під час засідання політичного комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!