Головна Новини Політика зовнішня політика Екс-голова Парламентської асамблеї НАТО підтримав ініціативу Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-голова Парламентської асамблеї НАТО підтримав ініціативу Медведчука

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук зустрівся з екс-президентом ПА НАТО Карлом Ламерсом

29 січня 2020, 13:27 comments1523
Поділіться публікацією:
Екс-голова Парламентської асамблеї НАТО підтримав ініціативу Медведчука

28 січня в рамках презентації в німецькому парламенті ініціативи "Парламентський вимір нормандського формату" делегація ОПЗЖ на чолі з Віктором Медведчуком провела зустріч із заступником голови комітету Бундестагу з оборони, представником партії ХДС, колишнім президентом Парламентської асамблеї НАТО Карлом Ламерсом.

Відбувся відвертий і змістовний обмін думками з приводу ситуації на Донбасі після паризького саміту глав держав ‒ учасників "нормандського формату", а також з приводу причин зволікання з реалізацією досягнутих на ньому домовленостей.

Карл Ламерс, який також очолює найбільшу політичну групу в ПА НАТО, заявив, що не бачить альтернативи якнайшвидшого виконання Мінських угод у повному обсязі і тому готовий всіляко сприяти у Бундестазі ідеї міжпарламентського діалогу та діалогу з колегами по Парламентській асамблеї НАТО.

"Те, з чим ще не впоралися глави держав і урядів країн "нормандського формату", повинні зробити ми, парламентарії. І ми готові допомогти створити у Верховній Раді необхідні умови для реалізації політичної частини Мінських угод", ‒ наголосив німецький політик.

Він також попросив надати йому докладний опис проблем з реалізацією положень паризького комюніке, прийнятого за підсумками саміту "нормандського формату". Карл Ламерс має намір вступити в діалог з урядом ФРН з приводу цього.

У свою чергу Віктор Медведчук подякував німецького колегу за готовність підтримати ініціативу, спрямовану на встановлення діалогу між парламентаріями чотирьох країн, і відзначив неприпустимість втрати нинішнього вікна можливостей для відновлення миру на українській землі.

У зустрічі також взяв участь президент Європейського економічного і соціального комітету в 2013-2015 роках Анрі Малосс, який детально розповів про презентацію "Парламентського виміру нормандського формату" для французьких політиків, що відбулася 23 січня в Сенаті Франції.

Нагадаємо, 20 грудня 2019 року Віктор Медведчук зустрівся з Володимиром Путіним, який підтримав ідею "Парламентського виміру нормандського формату". Через кілька днів, 24 грудня, Віктор Медведчук зустрівся зі спікером Держдуми В'ячеславом Володіним і заручився його підтримкою для участі російського парламенту в цій ініціативі.

23 січня Віктор Медведчук провів зустріч у Сенаті Франції з депутатами верхньої і нижньої палат парламенту, а 28 січня презентував "Парламентський вимір нормандського формату" представникам всіх великих фракцій Бундестагу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!