Головна Новини Політика зовнішня політика Доба на Донбасі: окупанти відкрили вогонь 9 разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Доба на Донбасі: окупанти відкрили вогонь 9 разів

У зоні ООС українські бійці давали адекватну відповідь з дозволеного озброєння, змушуючи противника припиняти обстріли

30 січня 2020, 08:15 comments1665
Поділіться публікацією:
Доба на Донбасі: окупанти відкрили вогонь 9 разів

Вчора, 29 січня, у зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) знову був порушений режим тиші. Як повідомив у ранковому зведенні прес-центр ООС, збройні формування Російської Федерації здійснили дев’ять обстрілів.

Зазначається, що противник відкривав вогонь по українських позиціях із заборонених Мінськими домовленостями зброї: мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Так, чотири рази бойовики порушили режим припинення вогню у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": біля Пісків, Лебединського та двічі неподалік Мар’їнки. Ще п’ять обстрілів прийшлися у напрямку позицій об’єднаних сил групи "Північ", а саме поруч з Оріховим, тричі біля Новотошківського та неподалік Новолуганського.

Повідомляється, що українські бійці давали адекватну відповідь з дозволеного озброєння, змушуючи противника припиняти обстріли. На щастя, загиблих чи травмованих з боку об’єднаних сил за вчорашню добу немає.

Сьогодні, 30 січня, окупаційні формування вогонь не відкривали. Втрати серед українських військовослужбовців відсутні.

Раніше експерти оцінили для видання "Коментарі" ініціативу уряду України щодо компенсації за зруйноване в результаті бойових дій житло українцям, які проживають на підконтрольній частини Донбасу. Так, експерти пояснили, хто ризикує не отримати відшкодування і яка перспектива таких виплат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!