Головна Новини Політика зовнішня політика "Міжнародна платформа" Медведчука може стати майданчиком для обговорення важливих питань для Європи, - політичний експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

"Міжнародна платформа" Медведчука може стати майданчиком для обговорення важливих питань для Європи, - політичний експерт

На думку політичного експерта Світлани Кушнір, скоро і представники монобільшості підтримають ініціативу "Міжпарламентського діалогу" Віктора Медведчука

30 січня 2020, 13:25 comments1465
Поділіться публікацією:
"Міжнародна платформа" Медведчука може стати майданчиком для обговорення важливих питань для Європи, - політичний експерт

Якщо провладна більшість не може продукувати мирні ініціативи, опозиція ефективно показує, як вона їх може втілювати. Про це в ефірі "112 Україна" заявила політичний експерт Світлана Кушнір.

"У разі, якщо відсутні ініціативи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в Офісу президента, за це повинна взятися парламентська влада. Фактично, законодавча гілка влади", — заявила вона.

За словами експерта, фактично міжнародна платформа, про яку заявив Віктор Медведчук, є підтримкою для лідерів країн "нормандської четвірки". Кушнір зазначила, що ефективність втілення і швидкість просування ініціативи ОПЗЖ — досить висока. Крім того, експерт нагадала, що на минулому тижні відбулася зустріч Медведчука в Сенаті Франції з французькими сенаторами і депутатами.

"Буквально в цьому році вже відбулася зустріч з представниками Сенату і національних Зборів Франції. Тепер Бундестаг. Думаю, що потім у Страсбурзі буде круглий стіл", — прогнозує політичний експерт.

За словами Кушнір, така ініціатива як міжпарламентський діалог між Україною, Росією, Францією і ФРН потрібна нашій країні.

"Чому нам потрібна ця платформа? Тому що вона дає можливість більшій кількості людей — представникам різних політичних течій — почути один одного, знайти точки дотику та напрацювати спільні шляхи, кроки або навіть документи, які можуть лягти в основу зустрічі "у нормандському форматі" країн четвірки, — роз'яснила політичний експерт. — Або в лютому на Мюнхенській конференції з безпеки, або вже в березні в Парижі, як було заявлено на зустрічі Зеленського, Путіна, канцлера Меркель і президента Макрона".

Кушнір додала, що якщо провладна більшість не може продукувати мирні ініціативи — опозиція ефективно показує, як вона їх може втілювати.

"Був такий девіз "Візьми і зроби". Так от, ОПЗЖ і Медведчук взяли і зробили. І показали, що такий парламентський діалог між державами можливий, що інші представники — тієї ж Франції, тієї ж Німеччини підтримують можливість такого діалогу", — зробила висновок експерт.

Експерт прогнозує, що "Міжпарламентський діалог" Медведчука може стати майданчиком для обговорення важливих питань, що мають значення для Європи.

"Думаю, що дуже скоро і представники монобільшості підтримають цю ініціативу. Бачачи, як ефективно буде проходити ця співпраця, вони будуть приєднуватися", — спрогнозувала Кушнір.

Нагадаємо, Медведчук запустив у Сенаті Франції парламентський вимір "нормандського формату".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!