Головна Новини Політика зовнішня політика ПАРЄ визнала Росію стороною Мінських домовленостей
commentss НОВИНИ Всі новини

ПАРЄ визнала Росію стороною Мінських домовленостей

ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій визнала Росію "стороною Мінських домовленостей"

31 січня 2020, 01:53 comments2751
Поділіться публікацією:
ПАРЄ визнала Росію стороною Мінських домовленостей

ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій взяла РФ "стороною Мінських домовленостей". Про це повідомляє "Європейська правда".

Росію закликали, як йдеться у документі, "у повній мірі виконувати Мінські домовленості, стороною яких є Російська Федерація" (на цьому пропозиції наполягала Україна, її підтримала переважна більшість).

Зате росіян це обурило. Вони наполягали, що згадка про "Мінську" неприпустимо.

"Ми робимо все, що можемо, щоб допомогти, але ми не учасники цієї угоди. Ми ж не сторона конфлікту", —сказав депутат Держдуми РФ Микола Рижак.

Також документ містить ряд вимог на адресу РА. Серед них: припинити військове вторгнення і підтримку незаконних збройних формувань на сході України; скасувати незаконну анексію Криму; припинити та відмінити встановлення "межі" і повзучу анексію грузинських регіонів Південна Осетія і Абхазія.

Раніше "Коментарі" писали, що комітет з моніторингу зобов'язань рекомендував затвердити повноваження російської делегації без санкцій і обмежень. Зазначимо, що документ складений одним з лобістів РФ в ПАРЄ, нідерландським лівим депутатом Тіні Коксом. Зокрема, він виступив проти введення обмежень для РФ і заявив про "виконання вимог ПАРЄ з боку Росії". На думку Коксу, Росія виправляє проблеми, через які на неї були накладені санкції. У документі йдеться про повернення українських моряків та поновлення платежів до бюджету Ради Європи. При цьому, про порушення прав людини з боку РФ в аннексированном Криму або ж на тимчасово окупованому Донбасі, невиконання рішень ЄСПЛ немає ні слова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!