Головна Новини Політика зовнішня політика У зовнішній політиці України йде боротьба двох політичних курсів, - політтехнолог
commentss НОВИНИ Всі новини

У зовнішній політиці України йде боротьба двох політичних курсів, - політтехнолог

За словами політтехнолога Михайла Шпіра, справжня мета міжнародної активності Медведчука - відновлення суб'єктності України на світовій арені

31 січня 2020, 14:00 comments4929
Поділіться публікацією:
У зовнішній політиці України йде боротьба двох політичних курсів, - політтехнолог

У зовнішній політиці України йде боротьба двох політичних курсів. Про це у Facebook пише політтехнолог Михайло Шпір.

За його словами, постійні "зашквари" і скандали з участю "соросят" і "слуг народу" — це "мішура в стилі "піпл хаває", як казав Богдан Титомир. "І у цієї мішури тільки одне завдання — відволікати увагу. А на глибині йде справжня боротьба, боротьба двох політичних курсів", — пояснив автор. За словами Шпіра, перший курс — це продовження політики Порошенка, яку нібито МЗС нав'язує Зеленському.

"Зверніть увагу, що всі найгучніші скандали Зеленського сталися під час зарубіжних поїздок. А все тому, що в МЗС, посольствах і консульствах залишилася сидіти п'ята колона порохоботів, яким поставили завдання підставляти нового президента", — вважає політтехнолог.

Другий курс, пише Шпір — повернути Україні статус суб'єкта міжнародної політики. Він звертає увагу на те, що про це все частіше говорять і різні українські політики, і бізнес.

"Питання назріло і перезріло, тому завдання щодо повернення Україні суб'єктності об'єднує найрізноманітніші сили. Навіть Юлія Тимошенко геть з трибуни раптом заговорила словами Медведчука про зовнішнє управління", — пише він.

За словами Шпіра, "якщо розібратися, то справжня мета міжнародної активності Медведчука — це як раз відновлення суб'єктності України на світовій арені".

"Адже, що означає його "Міжпарламентський діалог"? Що депутати від України, Росії, Франції та Німеччини будуть разом працювати над виконанням Мінських угод. Тобто, Україна в цій справі виступає в якості повноправного учасника європейської політики", — каже політтехнолог.

Шпір пояснює, що політика Порошенка, яку нібито нав'язують президенту, призвела до того, що США і Росія відкрито обговорювали долю України без самої України. "Згадайте про переговори Волкер-Сурков", — нагадав він.

Тому, приходить до висновку Шпір, Медведчук за допомоги своєї ініціативи "Міжпарламентський діалог в ім'я миру" повертає статус суб'єкта міжнародної політики.

"А сьогодні Медведчук через "Міжпарламентський діалог" знову повертає Україну за стіл переговорів", — заявив політтехнолог Шпір.

Раніше "Коментарі" писали, що політичний експерт упевнений, що "Міжнародна платформа" Медведчука може стати майданчиком для обговорення важливих питань для Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!