Головна Новини Політика зовнішня політика Міжпарламентська ініціатива Медведчука дозволить обговорити транзит газу теріторією України, - Марунич
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжпарламентська ініціатива Медведчука дозволить обговорити транзит газу теріторією України, - Марунич

У обговорення "міжпарламентського діалогу" Медведчука можуть увійти питання енергетичної співпраці, вважає експерт

31 січня 2020, 14:50 comments1155
Поділіться публікацією:
Міжпарламентська ініціатива Медведчука дозволить обговорити транзит газу теріторією України, - Марунич

За словами Дмитра Марунича, миротворчі ініціативи Віктора Медведчука корисні для України. Таку думку експерт висловив в ефірі каналу "112 Україна".

"Будь-які контакти, вони корисні, на рівні парламентів, якщо наша влада десь недопрацьовує. Будь-які миротворчі ініціативи опозиції — зокрема, "Опозиційної платформи" — вони корисні. Ось візити Медведчука були в Париж, ось тепер до Берліна", — пояснив експерт.

За словами Дмитра Марунича, ключове питання порядку денного "Міжпарламентського діалогу" — це мир на Донбасі шляхом виконання "Мінських угод".

"Ключове питання порядку денного — це питання миру на Донбасі. Думаю, що спільними зусиллями, в тому числі, і німецькою, і французькою сторонами, здорових і розумних сил, можна було б підштовхнути в цілому київську владу до реалізації "Мінських угод-2", — пояснив експерт завдання "Міжпарламентського діалогу в ім'я миру", який створив Віктор Медведчук.

За словами Марунича, ще один важливий аспект роботи "Міжпарламентського діалогу" — це збереження транзитного статусу України в контексті запуску "Північного потоку-2".

"Ще один важливий аспект, на який хотілося б звернути увагу — неминучий запуск газопроводу "Північний потік-2". Безсумнівно, він скоро здійсниться, протягом навіть можливо поточного року. Крайній термін — на початку наступного року", — прогнозує він.

"Думаю, що найближчим часом на повістку дня, в тому числі, і "міжпарламентського діалогу" вийдуть питання енергетичної співпраці і збереження ролі України як транзитної держави. Нагадаю, до речі, ініціативи того ж Віктора Медведчука і пана Бойка — вони кілька разів відвідували Москву", — нагадав експерт.

У зв'язку з цим, Дмитро Марунич впевнений, що Медведчук як парламентер може бути ефективний у вирішенні цього питання.

"Ми все-таки залишаємося мостом між Сходом і Заходом у питаннях транзиту. Тому я думаю, якщо це питання буде винесено на порядок денний, а це цілком ймовірно, на новому етапі обговорення, ось тут якраз Медведчук може бути вкрай ефективний — як парламентер, як людина, яка в змозі запропонувати якусь загальну ідею", — прогнозує експерт з питань енергетики.

"Ця ініціатива спрямована на вирішення внутрішньоукраїнських проблем з допомогою залучення якихось іноземних суб'єктів", — так пояснив експерт Дмитро Марунич суть "Міжпарламентського діалогу в ім'я миру".

28 січня, в Бундестазі Віктор Медведчук представив німецьким парламентаріям мирний план врегулювання кризи на Донбасі.

23 січня 2020 року в Сенаті Франції відбулася презентація "парламентського виміру "нормандського формату" для депутатів верхньої та нижньої палат французького парламенту. Як відомо, у липні 2019 року Віктор Медведчук презентував у Європарламенті мирний план-концепцію щодо врегулювання ситуації на Донбасі. На цій презентації були присутні представники всіх фракцій, представлених у знов обраному Європейському парламенті.

Ідея міжпарламентського діалогу ‒ діалогу між парламентаріями України, Росії, Німеччини і Франції ‒ отримала високу підтримку президента Росії Володимира Путіна і голови Державної Думи РФ В'ячеслава Володіна під час особистих зустрічей з Віктором Медведчуком у грудні 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!