Головна Новини Політика зовнішня політика «Мрії про гегемонію з 90-х»: посол Бразилії розповів, як бачить війну України з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Мрії про гегемонію з 90-х»: посол Бразилії розповів, як бачить війну України з РФ

Посол Бразилії в Україні впевнений, що у боротьбі з Росією ключовим є не збройне протистояння

4 лютого 2020, 15:46 comments1957
Поділіться публікацією:
«Мрії про гегемонію з 90-х»: посол Бразилії розповів, як бачить війну України з РФ

Посол Бразилії в Україні Освалдо Біато Жуніор заявив, що його країна підтримує територіальну цілісність і суверенітет України. Про це дипломат сказав в інтерв'ю порталу "Коментарі".

"Ми не підтримуємо Росію в контексті конфлікту з Україною: Крим, Донбас, сепаратизм. Ми виступаємо за цілісність України і ніколи не вважали, що Україна може бути придатком РФ", — підкреслив посол.

За словами дипломата, у Бразилії гарні двосторонні відносини як з Україною, так і з Росією.

"З Росією в силу тих чи інших причин вони більш тісні, ніж з Україною. Але часи, коли деякі діячі боялися підтримати Україну через страх посваритися з РФ, канули в Лету. Наш президент Болсонару щиро вірить, що ми повинні підтримати Україну, як проєвропейську демократичну країну", — додав він.

Жуніор вважає, що у війні з Росією головною силою має стати економіка, а не зброя.

"У боротьбі з Росією ключовим є не збройне протистояння, а як раз економічна перевага. Думаю, санкції ефективні. Зараз РФ – це країна зі стагнуючою економікою, та її бізнес пригнічений санкціями. Але основна проблема Росії в тому, що вона управляється агресивними людьми, які мріють про гегемонію... Ментальність людей, які зараз керують країною, формувалася в 90-ті, і вони досі сприймають ЄС як ворога", — переконаний він.

Дипломат не виключає, що зі зміною влади в Росії ситуація кардинально зміниться. Але цьому може сприяти і поліпшення добробуту українців.

"Економіка України зростає. І якщо у пана Зеленського вийде реалізувати заявлені наміри, то вже за кілька років рівень життя в Україні буде набагато вище, ніж у Росії. І тоді мислення самих росіян зміниться. Вони почнуть думати: "Навіщо ми дозволяємо "старим" керувати країною? Давайте дамо дорогу молодим. Ось в Україні молодий президент – і як багато вони живуть". Люди почнуть порівнювати", — пояснив Жуніор.

Як повідомляв сайт "Коментарі", посол Бразилії Освалдо Біато Жуніор зазначив, що якщо Україна поверне довіру інвесторів, то зростання економіки на 5-7% щорічно забезпечено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!