Головна Новини Політика зовнішня політика Росія заявила, що Україна зриває зустріч «нормандської четвірки» навесні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія заявила, що Україна зриває зустріч «нормандської четвірки» навесні

У МЗС Росії заявляють, що для проведення «нормандської зустрічі» Україна зобов'язана зробити ряд кроків

11 лютого 2020, 09:35 comments1729
Поділіться публікацією:
Росія заявила, що Україна зриває зустріч «нормандської четвірки» навесні

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили про загрозу зриву "нормандського саміту", запланованого на квітень в Берліні. Інформацію повідомляють "РИА Новости".

Такою заявою Росія відреагувала на позицію Києва і виконання Україною "Паризького пакету" домовленостей. Як заявив заступник голови МЗС РФ Андрій Руденко, поки що провели обмін, тоді як у списку пунктів є ще ряд зобов'язань. За словами Руденка, мова йде про розведення сил на трьох нових точках, відкриття нових КПП, зрушення у розмінуванні, а також закріплення "формули Штайнмайера" на рівні закону та узгодження особливого статусу Донбасу.

Тому, вважають в російському МЗС, з боку України потрібен прогрес у виконанні "Паризького пакету", зокрема його політичних аспектів, а говорити про точні терміни проведення нового саміту "поки не доводиться".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пристайко засумнівався у проведенні чергового "норманду" в квітні. Глава МЗС України Вадим Пристайко зазначив, що ніякої підготовки до "нормандської зустрічі", яка має вже розпочатися, він не спостерігає. Зазначимо, що до попереднього "норманду", який пройшов 9 грудня у Парижі, почали підготовку за шість місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!