Головна Новини Політика зовнішня політика Обстріляли з гелікоптера: в ОБСЄ розповіли про стан катера «Бердянськ»
commentss НОВИНИ Всі новини

Обстріляли з гелікоптера: в ОБСЄ розповіли про стан катера «Бердянськ»

Кораблі «Яни Капу» і «Нікополь» відправили на ремонт

13 лютого 2020, 16:24 comments1641
Поділіться публікацією:
Обстріляли з гелікоптера: в ОБСЄ розповіли про стан катера «Бердянськ»

По малому броньованому артилерійському катеру "Бердянськ", який був захоплений російськими прикордонниками у Керченській протоці, був нанесений удар з повітря. За словами заступника представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігоря Лоссовського, про цей факт свідчить балістична експертиза, передає "Укрінформ".

"Ми хотіли б звернути увагу делегацій на результати балістичної експертизи пошкоджень, завданих під час атаки на три українських кораблі та їхні екіпажі з боку Російської Федерації 25 листопада 2018 року... Пробоїна у бронетанковому катері "Бердянськ" виникла в результаті прямого попадання бронебійним снарядом, випущеним з ударного вертольота Ка-52 ВМФ Росії", — сказав Лоссовський.

За словами дипломата, результати експертизи "чітко підтверджують агресивний та незаконний характер дій, які Росія здійснила в Чорному морі в листопаді 2018 року".

Кораблі "Яни Капу" та "Нікополь" знаходяться на ремонті.

Лоссовський додав, що раніше Україна надала Форуму ОБСЄ з безпеки співробітництва детальну інформацію про серйозні пошкодження і факти мародерства.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські прикордонники в Керченській протоці незаконно атакували і захопили українські судна "Яни Капу", "Бердянськ" і "Нікополь" разом з екіпажами. Військові моряки пробули в російському полоні майже рік.

18 листопада 2019 року судна були передані Україні в нейтральних водах, згідно з рішенням Міжнародного трибуналу з морського права. 20 листопада вони прибули на базу ВМС ЗС України в Очаків. Кораблі були пошкоджені зсередини і розграбовані.

Як повідомляв сайт "Коментарі", катера "Бердянськ" і "Нікополь" потребують повної реконструкції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!