Головна Новини Політика зовнішня політика «Ніякої змови»: російський ініціатор розповів про «мюнхенський план» для Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

«Ніякої змови»: російський ініціатор розповів про «мюнхенський план» для Донбасу

У Російській раді з міжнародних справ прокоментували «12 кроків для миру в Україні», що ініціювалися під час Мюнхенської конференції з безпеки

16 лютого 2020, 21:47 comments2192
Поділіться публікацією:
«Ніякої змови»: російський ініціатор розповів про «мюнхенський план» для Донбасу

Генеральний директор Російської ради з міжнародних справ (РРМС) Андрій Кортунов вважає, що у так званому "мюнхенському плані" щодо миру на Донбасі відсутні політичні змови. Про це він заявив DW.

Так, Кортунов є одним із ініціаторів скандального документу "Дванадцять кроків зі зміцнення безпеки в Україні і в усьому євроатлантичному регіоні", який розповсюдили під час Мюнхенської конференції з безпеки. За його словами, "план" створили спільними силами РРМС, європейського аналітичного центру European Leadership Network та американської організації Nuclear Threat Initiative.

"Невірно вбачати в ньому якісь зловісні політичні задуми, як це визначили в апараті Порошенка — як мюнхенську змову. Я хочу підкреслити, що політика — це мистецтво можливого, як казав Бісмарк, і автори цього документу виходили з того, що можливо на сьогодні", — заявив Кортунов.

Зазначимо, що серед "12 кроків" йдеться про відновлення Спільного центру з контролю та координації з питань припинення вогню на Донбасі, створення "нормандської" групи з діалогу у військовій сфері, а також початок розмінування та скасування санкцій проти РФ. Український президент Володимир Зеленський ініціативу розкритикував і заявив, що шукати миру на Донбасі без участі України не можна. А в Міністерстві закордонних справ зазначили про провокативність документу й невідповідність позиції України.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що з сайту Мюнхенської конференції зник "мирний план" щодо України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://p.dw.com/p/3Xqwi
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!