Головна Новини Світ Європа З сайту Мюнхенській конференції зник «мирний план» по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

З сайту Мюнхенській конференції зник «мирний план» по Україні

Експерти США заявили, що деякі пункти плану Мюнхенській конференції співзвучні меседжам Кремля

14 лютого 2020, 19:21 comments2091
Поділіться публікацією:
З сайту Мюнхенській конференції зник «мирний план» по Україні

З сайту Мюнхенській конференції з безпеки зник доповідь "12 кроків для більшої безпеки України та Євро-Атлантичного регіону", який був підготовлений експертами з Європи, України та Росії.

В даний час гіперпосилання на документ видає "Помилку 404".

У документі, зокрема, було передбачено відновлення роботи Спільного центру з контролю і координації, розширення теми переговорів "нормандської четвірки", збільшення кількості КПВВ на Донбасі, пошук зниклих без вісти, розмінування, відновлення інфраструктури на Донбасі за участю інвесторів з ЄС і Росії, створення на Донбасі зони вільної торгівлі з особливим оподаткуванням, поетапне зняття санкцій з Росії за результатами виконання мінських угод.

Також передбачалося усунення радіаційної небезпеки на Донбасі, початок діалогу між євроатлантичними структурами про побудову взаємної безпеки, підтримка і визначення сфер взаємодії між Росією і Євросоюзом, а також запуск нового національного діалогу з проблем ідентичності. До речі, останній пункт передбачає залучення представників Польщі, Угорщини та Росії до переговорів про пошук української національної ідентичності.

У той же час, американські дипломати й експерти Atlantic Council розкритикували документ.

"Більшість з 12 рекомендацій від групи лідерів Євроатлантичної безпеки — якщо будуть сумлінно імплементовані усіма сторонами — є конструктивними і можуть служити в якості заходів по зміцненню довіри і полегшити труднощі, страждання, яких зазнає населення і біля, і на окупованому Донбасі. Деякі є проблематичними; особливо два повторюють пропозиції Кремля про переговори або теми дезінформації", — йдеться в заяві на сайті Атлантичної Ради.

Зокрема, експерти вказують, що рішення проблем описано в "дружніх Кремлю термінах".

"Підписанти ідентифікують проблему в самому їхньому першому реченні: "Конфлікт в і навколо України". Це опис приховує походження проблеми та унеможливлює пошук відповідного рішення. "Конфлікт в і навколо України" почався, коли російські війська в російській формі, але без розпізнавальних знаків, захопили український півострів Крим і Москва "анексувала" його", — підкреслили експерти.

Заяву Atlantic Council підписали, зокрема, Ян Бжезинський, Майкл Карпентер, Едвард Лукас, посли Джон Гербст, Стівен Пайфер, Вільям Тейлор, Марі Йованович, Олександр Вершбоу.

Як повідомляв сайт "Коментарі", президент Володимир Зеленський візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки. Експерти розповіли, чи можна очікувати важливих для України рішень і зустрічей під час цього форуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!