Головна Новини Політика зовнішня політика Названа астрономічна сума, яку витратили на створення програми «Дія»
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа астрономічна сума, яку витратили на створення програми «Дія»

Гончаренко розповів, скільки виділили з бюджету коштів на розробку програми «Дія» і скільки отримують його куратори

18 лютого 2020, 10:50 comments2798
Поділіться публікацією:
Названа астрономічна сума, яку витратили на створення програми «Дія»

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко повідомив, що розробка програми з надання держпослуг онлайн "Дія" обійшлася державному бюджету в 25 млн 580 тис. грн. Про це він написав у Telegram.

Зокрема, Гончаренко опублікував копію відповіді Міністерства цифровий трансформації на відповідний запит комітету Верховної Ради з питань бюджету.

"25 580 000 гривень — ось ціна цифровий трансформації від Зе-команди. Саме стільки коштів було виділено на розробку і реалізацію "Дії", — підкреслив Гончаренко.

Крім того, Гончаренко назвав розміри окладів, отриманих працівниками держпідприємства "Дія", яке було створено для розробки однойменного мобільного додатку.

"Генеральний директор цього "хлібного" державного підприємства, наприклад, має посадовий оклад 100 000 гривень, його заступник — 90 000. Всього заробітний фонд тільки самої адміністрації становить понад 600 000 гривень", — зазначив Гончаренко.

Як повідомляло видання "Коментарі", 6 лютого президент Володимир Зеленський представив мобільний сервіс "Дія" в рамках реалізації програми "Держава в смартфоні".

За словами президента, на створення сервісу пішло півроку і додаток вже доступно в Apple Store і Google Play. Завдяки йому, зокрема українці можуть користуватися посвідченням водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу в своєму смартфоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!