Глава Генштабу Хомчак розкрив подробиці бою на Донбасі

Українські військові після бою на Донбасі сьогодні вранці зберегли контроль над усіма територіями нашої країни

Незаконні озброєння ОРДЛО сьогодні близько 5:00 відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї та 93-ї окремих механізованих бригад. Підрозділи цих бригад змогли відбити атаку. Про це на брифінгу за результатами позапланового засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) повідомив начальник Генерального штабу Руслан Хомчак.

Глава Генштабу зазначив, що основний бій зав'язався на спостережному посту 72-ї окремої механізованої бригади. Українські військові відповідно до статті 51 статуту ООН дали адекватну відповідь з усього озброєння, яке необхідно було використовувати. У результаті, на даний момент всі позиції знаходяться під контролем українських військ.

Близько 10:00 супротивник сам запросив режим тиші. Зараз проводяться спільні переговори для того, щоб наша сторона могла забрати свого військового, якого вбили, а противник міг забрати своїх загиблих. У результаті бою загинув один український військовослужбовець, троє поранені і двоє контужені. Постраждалі зараз знаходяться в лікарні і їм надають допомогу. За даними Генштабу зі сторони ОРДЛО загинули 4 людини, ще 6 поранені.

Руслан Хомчак зазначив, що на даний момент вогонь припинився і ситуація стабільна. Всі резерви працюють згідно з раніше прийнятим рішенням і згідно всім планам.

Раніше "Коментарі" писали, що в Мережі з'явилися перші відеозапису бою на Донбасі, який сьогодні вранці почали бойовики.