Головна Новини Політика зовнішня політика Майбутній обмін: Україна має намір забрати близько 200 полонених
commentss НОВИНИ Всі новини

Майбутній обмін: Україна має намір забрати близько 200 полонених

Україна готується до нового обміну. З Росії та окупованих територій хочуть забрати близько двохсот осіб.

5 березня 2020, 14:31 comments1746
Поділіться публікацією:
Майбутній обмін: Україна має намір забрати близько 200 полонених

Україна планує повернути додому під час наступного обміну близько двохсот осіб. Про це секретар Ради національної безпеки Олексій Данилов заявив в ефірі "Українського радіо".

Зараз Україна активно готує документи для нового обміну. Зокрема, уточнюються списки полонених, яких утримують бойовики на окупованому Донбасі. Вони постійно змінюються, вносяться корективи, додаються прізвища. Поки що Україна націлена забрати близько 200 осіб.

"Списки для обміну вже є, є окрема група, яка ними займається. Ми маємо велике бажання забрати наших полонених додому", — пояснив Данилов.

Зараз, каже, секретар РНБО необхідно зробити все, щоб до списків не потрапили, наприклад ті люди, які причетні до тортур українців на окупованих територіях.

За словами колишнього омбудсмена Валерії Лутковської, на окупованих територіях зараз утримують близько трьохсот українців.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про те, що обмін може відбутися вже до кінця березня. Про це він зокрема розмовляв в Мінську з представниками адміністрації президента Росії Володимира Путіна. Обмін за формулою "всіх на всіх" — одне з ключових завдань, які визначили лідери Нормандської четвірки під час грудневого саміту в Парижі.

Останній масштабний обмін стався 27 грудня минулого року. Україна віддала бойовикам 124 людини. Замість цього, додому з окупованого Донбасу повернулися 76 чоловік — як військові, так і мирні громадяни.

Раніше "Коментарі" писали про те, що колишніх беркутівців, яких віддали в ОРДЛО хочуть повернути на підконтрольну Україні територію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!