Головна Новини Політика зовнішня політика У Путіна є один рік, щоб закінчити війну на Донбасі — Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна є один рік, щоб закінчити війну на Донбасі — Зеленський

Президент України заявив, що не збирається «п'ять років працювати над Мінськом».

6 березня 2020, 22:22 comments3778
Поділіться публікацією:
У Путіна є один рік, щоб закінчити війну на Донбасі — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю британському виданню The Guardian заявив, що в разі відсутності прогресу планує вийти з Мінських угод з приводу завершення війни на Донбасі.

"Час іде. Уряд може витратити один рік на всі угоди. Тоді вони повинні бути реалізованi. А більша кількість часу заборонена", — заявив президент. Також Зеленський звинуватив двох інших лідерів "нормандської четвірки" — президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангелу Меркель — в "грі на два фронти".

Президент України сказав, що для Макрона і Меркель завжди було важливо чинити тиск на Путіна, тому вони підтримують Україну. Але останнім часом лідери Франції та Німеччини почали відновлювати відносини з Росією. Зеленський відреагував так: "Ви не можете грати тут на два фронти".

Президент Зеленський заявив, що у Путіна є рік з моменту першої грудневої зустрічі "нормандської четвірки" (9 грудня), щоб укласти з Україною угоду про припинення війни на Донбасі.

"Я не віддам свої п'ять років, які мені дав український народ, щоб п'ять років працювати над Мінськом", — підкреслив Зеленський. Також він додав, що вже є два або три плана дій після виходу з переговорів. Від подробиць президент відмовився.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна передала список з 200 полонених для наступного обміну в Мінськ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!