Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук про санкції проти Білорусі: "Україна впала нижче нікуди на міжнародній арені"
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук про санкції проти Білорусі: "Україна впала нижче нікуди на міжнародній арені"

Голова політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук переконаний, що керівництво України веде себе нерозумно по відношенню до найближчих сусідів у розпал міжнародної кризи

1 квітня 2020, 19:29 comments2709
Поділіться публікацією:
Медведчук про санкції проти Білорусі: "Україна впала нижче нікуди на міжнародній арені"

В умовах стрімко наближається світової економічної кризи і стагнації національної економіки, яка посилюється пандемією коронавіруса, Україна життєво зацікавлена в розвитку економічних і політичних відносин з нашими найближчими сусідами, збільшенні обсягів торгівлі та зовнішньоекономічної кооперації. Про це повідомив голова політичної ради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук.

"Для цих цілей Україні слід було б відновити торгово-економічні відносини з Білоруссю, взаємно скасувавши запроваджені обмеження економічної діяльності, тим самим забезпечити повернення українських товарів на ринки Білорусі, Росії та інших країн СНД, що є одним з пунктів Антикризового плану, запропонованого "Опозиційної платформою – За життя", — підкреслив парламентарій.

При цьому він зазначив, що Україна знехтувала такою можливістю і замість неї зайняла позицію Євросоюзу, підтримавши санкції, введені ще в 2012 році.

"Це така подяка за багаторічні зусилля Білорусі в організації та наданні переговорної майданчики з врегулювання конфлікту на Сході України і демонстративний "хрест" на Мінських угодах?", — задає риторичне питання Віктор Медведчук.

Щоб наочно пояснити, яку помилку робить український уряд своїм рішенням, парламентарій зазначив вага Білорусі як торговельного партнера.

"Так, обсяг експорту товарів України в Білорусь за підсумками 2019 року склав $1,55 млрд. При цьому обсяг імпортованих товарів за минулий рік склав $3,7 млрд. Білорусь постачає в Україну 45% усіх бензинів, близько 35% дизельного палива, 25% скрапленого газу, а також продовольство, сільгоспмашини і багато інші товари", — уклав політик.

Зазначимо, що сьогодні український уряд ухвалив рішення про підтримку євросоюзних санкцій проти Республіки Білорусь, які були накладені за переслідування опозиції в країні і нерасследование зникнень опозиційних політиків, журналістів, представників бізнесу в 1999-2000 роках.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова політради "ОПЗЖ" Віктор Медведчук зробив оптимістичні прогнози про завершення пандемії коронавіруса в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!