Головна Новини Політика зовнішня політика Журналіст: Медведчук не з чуток знає про роль Мінська в спробах врегулювати конфлікт в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналіст: Медведчук не з чуток знає про роль Мінська в спробах врегулювати конфлікт в Україні

Журналіст Максим Максимов вказав на важливість відносин Києва та Мінська як в торгово-економічному плані, так і в контексті допомоги Білорусі у врегулювання конфлікту на Донбасі

3 квітня 2020, 20:53 comments1955
Поділіться публікацією:
Журналіст: Медведчук не з чуток знає про роль Мінська в спробах врегулювати конфлікт в Україні

Єдиний, хто висловився на тему абсурдності приєднання Києва до рішення Євросоюзу продовжити санкції щодо Мінська – голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук. Про це у своєму матеріалі "Без грошей немає любові. За що Київ образив Лукашенка" написав журналіст Максим Максимов.

"МЗС України мовчить "як риба об лід". Єдиний, хто висловився на цю тему – глава "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук. Український політик, який не з чуток знає про роль Лукашенка в спробах врегулювати конфлікт на Сході України і всю українську кризу, публічно заявив: "Подібні ворожі дії по відношенню до нашого найближчого сусіда можна сприймати тільки як повну неадекватність влади і тих посадових осіб, які відповідають за зовнішню політику країн", – зазначив автор.

Крім того, журналіст наголосив, що Медведчук назвав дуже важливий момент в українсько-білоруських відносинах, а саме – торговельно-економічне співробітництво, так як у цій категорії Білорусь є одним з найбільших партнерів Києва.

"Обсяг експорту товарів України у Білорусь за підсумками 2019 року склав 1,55 млрд дол. При цьому обсяг імпортованих товарів за минулий рік склав 3,7 млрд дол. Білорусь постачає в Україну 45% усіх бензинів, близько 35% дизельного палива, 25% скрапленого газу, а також продовольство, сільгоспмашини і багато інші товари", – процитував автор слова парламентарія.

Раніше Віктор Медведчук заявив, що санкції проти Білорусі – це ганьба для української влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!