Окупанти користуються карантином і висувають важке озброєння до лінії зіткнення – розвідка

За даними розвідки Міноборони, окупанти розмістили на вогневих позиціях понад 20 одиниць важкого озброєння

Окупанти розмістили на вогневих позиціях понад 20 одиниць важкого озброєння, у тому числі 122-мм гаубиці. Про це повідомив на брифінгу з посиланням на дані розвідки речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк, пише УНІАН.

За його словами, командування окупантів використовує на свою користь певні карантинні обмеження. Зокрема обмежують пересування транспорту на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, у тому числі й для груп Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Зазначається, що окупанти використовують карантин для приховування порушень Мінських домовленостей щодо відведення важкого озброєння від лінії зіткнення.

"Протягом поточного тижня на окремих напрямках відмічені висування противником на раніше підготовлені вогневі позиції понад 20 одиниць важкого озброєння, у т.ч. 122-мм гаубиць", - повідомив Гуцуляк.

До того ж, за даними розвідки, у районах населених пунктів, з порушенням відстаней відведення важкого озброєння, противник продовжує утримувати 122-мм реактивні системи залпового вогню "Град". Повідомляється, що підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Раніше портал "Коментарі" писав, що названі плюси і мінуси запропонованого Єрмаком формату переговорів ТКГ по Донбасу – онлайн і щоденно.