Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Грузії відреагувала на можливе призначення Саакашвілі в Кабмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Грузії відреагувала на можливе призначення Саакашвілі в Кабмін

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі стурбована тим, що засуджений в Грузії Міхеїл Саакашвілі може потрапити в український Кабмін

29 квітня 2020, 11:49 comments3990
Поділіться публікацією:
Президент Грузії відреагувала на можливе призначення Саакашвілі в Кабмін

Президент Грузії відреагувала на можливе призначення Міхеїла Саакашвілі на посаду віце-прем'єра в український Кабмін. Свою заяву Саломе Зурабішвілі опублікувала на офіційному сайті глави держави.

Насамперед Зурабішвілі зазначила, що Україна і Грузія — давні партнери. Обидві країни мають спільні інтереси і схожі цілі на шляху до розвитку. Однак спроба віддати третього президента Грузії Саакашвілі високий державний пост може негативно вплинути на відносини двох держав.

"Я чудово розумію, що у внутрішні справи іншої країни та її кадрову політику втручатися неприпустимо. Однак це неприйнятно на державну посаду брати людину, чиї дії визнані кримінальним злочином не тільки в грузинському суді, але і в Європейському суді з прав людини. Також його звинувачують і в не менш тяжких корупційних злочинах",- стверджує Зурабішвілі.

Президент Грузії закликає, приймаючи кадрові рішення, враховувати інтереси країни і брати до уваги якісні дипломатичні відносини.

"Не можу собі уявити, щоб один чоловік був настільки важливий, що через нього можна було б поставити під загрозу міцні відносини між нашими двома державами".

Тиждень тому, 22 квітня, Саакашвілі заявив, що президент Володимир Зеленський запропонував йому стати віце-прем'єром з питань реформ. Проте напередодні Кабмін відкликав з парламенту подання про призначення Саакашвілі.

Раніше "Коментарі" розповідали, які посади після цього пророкують Михеилу Саакашвілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!