Головна Новини Політика зовнішня політика Європа потребує українських заробітчан: з яких країн вже є запити
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа потребує українських заробітчан: з яких країн вже є запити

Віце-прем'єр-міністр України Вадим Пристайко розповів, з якими країнами Україна вже домовилася про відправлення тисяч громадян для працевлаштування

1 травня 2020, 21:27 comments3395
Поділіться публікацією:
Європа потребує українських заробітчан: з яких країн вже є запити

Тисячі українських заробітчан збираються поїхати на роботу в Австрію, Ізраїль та Фінляндію, для чого знадобиться здійснити з України сотні авіарейсів. Про це розповів на брифінгу віце-прем'єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко.

Як розповів Пристайко, вчора прем’єр-міністр Денис Шмигаль мав розмову з послом Ізраїлю щодо працевлаштування українців. У понеділок уряд обговорить питання виїзду українців на заробітки до Фінляндії. Крім того, незабаром Україна проведе переговори з Польщею, Німеччиною та Чехією. Тоді як Австрія наразі очікує приїзду 802 українців на роботу.

"Вчора говорив з австрійським міністром закордонних справ. Розмови йдуть про саме 802 персони, яких очікують 44 фірми, з якими ми працюємо", — повідомив Пристайко.

За словами Пристайка, Україна очікує від інших країн гарантоване офіційне працевлаштування впродовж не менше 3 місяців, а також скоординований від’їзд і приїзд громадян. Також заявляють про необхідність обсервації, тестування та інші заходи безпеки як в країнах, куди приїжджають робітники, так і при поверненні їх на батьківщину.

Нагадаємо, наступного тижня може початися повернення заробітчан до Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!