Через призначення Саакашвілі Грузія викликала посла з України

Міхеїл Саакашвілі напередодні очолив Виконавчий комітет реформ при Офісі президента

Після призначення Міхеїла Саакашвілі у Виконавчий комітет реформ, який розташований при Офісі президента, Грузія вирішила відкликати свого посла з України. Поки що тільки для консультацій, повідомив глава МЗС Грузії Давид Залкаліані.

Грузія з самого початку була проти призначення Саакашвілі на високий пост в українській політиці. Проти третього президента в Грузії раніше відкрили кілька кримінальних справ. Зокрема, його звинувачують у зловживанню владою. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі попередила, що повернення Саакашвілі у велику політику в Україні може зіпсувати відносини між країнами. Щоправда, тоді мова йшла про призначення Саакашвілі в Кабінет міністрів. До речі, ще тоді прем'єр-міністр Грузії пригрозив відкликати з України посла Грузії.

Тепер же Грузія викликає посла Теймураза Шарашенідзе для консультацій.

"Це звичайна практика в дипломатії, яка свідчить про виникнення деяких проблем у відносинах двох країн, необхідно провести консультацію з послом для визначення подальших кроків", - сказав міністр закордонних справ Грузії.

Поки незрозуміло, чим саме може обернутися рішення президента Зеленського поставити Саакашвілі на чолі Виконавчого комітету реформ, але псувати відносини з Україною зовсім в Грузії точно не збираються.

"Грузія розрив дипломатичних відносин зараз не розглядає, також мова не йде про перегляд стратегічного партнерства", - заявив Залкаліиані.

Раніше "Коментарі" розповідали, як своє призначення прокоментував сам Міхеїл Саакашвілі.