Головна Новини Політика зовнішня політика Рада ЄС затвердила політику по Східному партнерству після 2020 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада ЄС затвердила політику по Східному партнерству після 2020 року

В Євросоюзі акцентують увагу на важливості поглиблення співпраці в рамках «Східного партнерства»

12 травня 2020, 00:16 comments2256
Поділіться публікацією:
Рада ЄС затвердила політику по Східному партнерству після 2020 року

Рада Європейського союзу 11 травня затвердила висновки про політику щодо країн "Східного партнерства" на період після 2020 року. У документі визнані європейські прагнення і європейський вибір східних партнерів, в тому числі і України. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на прес-службу Ради Євросоюзу.

Рада ЄС відзначила стратегічне значення формату "Східного партнерства", до якого входять Україна, Молдова, Грузія, Білорусь, Азербайджан і Вірменія. Крім того, в документі йдеться про прихильність створення спільної зони загальної демократії, процвітання і стабільності, що було зазначено в декларації саміту 2017 року.

У Євросоюзі відзначили, що стосовно 6 країн буде застосовуватися підхід, заснований на стимулах і висуненні умов як засобі заохочення східних країн-партнерів продовжувати реформи. Також у висновках зазначено, що "Східне партнерство" повинно залишатися амбітною, гнучкою і всеохоплюючою основою для співпраці. Це, в свою чергу, повинно дозволити державам-членам і східним партнерам спільно вирішувати загальні і глобальні проблеми в широкому спектрі областей.

Найбільш значущими аспектами співробітництва повинні стати розширення торгівлі, продовження нормативного зближення, створення умов для постійного наближення асоційованих країн до внутрішнього ринку ЄС та поступової економічної інтеграції, розширення доступу до фінансування і, де це можливо застосувати, подальша інтеграція економік східних країн-партнерів і ЄС. Крім того, повинні бути усунені торговельні бар'єри і поліпшені заходи безпеки харчових продуктів, а також санітарні та фітосанітарні заходи.

Раніше "Коментарі" писали, що Європейська комісія визначила, що її членів турбує ситуація з призначенням кандидатів на найважливіші державні посади без проходження відповідного конкурсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!