Головна Новини Політика зовнішня політика Люди завжди хочуть жити там, де краще: Разумков про повернення Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Люди завжди хочуть жити там, де краще: Разумков про повернення Криму

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, які методи владі слід застосувати для повернення Криму

16 травня 2020, 21:22 comments2684
Поділіться публікацією:
Люди завжди хочуть жити там, де краще: Разумков про повернення Криму

Повернення Криму Україні буде важким та нешвидким, але історія свідчить, що території рано чи пізно повертаються до держав, яким належать. Про це розповів голова Верховної Ради Дмитро Разумков в інтерв’ю "Радіо Свобода".

За словами Разумкова, процес повернення анексованого півострів є важким та нешвидким. Однак це питання не можна знімати з порядку денного, продовжуючи всіляко пропрацьовувати на різних рівнях.

"І ми не повинні втрачати комунікацію з окупованими територіями і Донбасу, і Криму. Тому що впродовж декількох років цей процес був відставлений на другий план", — вважає голова ВРУ.

Попри виклики, які наразі постали перед Україною – пандемія та криза, він упевнений, що залишати або віддавати свої території є неможливим.

Серед методів, які Україна має застосувати для пришвидшення повернення своїх територій, Разумков назвав міжнародний тиск, міжнародна позиція та економічні заходи.

"У першу чергу це, мабуть, розвиток держави Україна, — зауважив він. – Тому що люди завжди хочуть жити там, де краще. Якщо на території вільної держави буде краще, то і повертати тимчасово окуповані території Крим та Донбас буде простіше".

Разумков додав, що всесвітня історія та досвід сьогоднішньої Європи показує, що проходить 5, 10, 20 чи більше років і території знову повертаються до тих держав, яким вони дійсно належать.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про розробку концепції повернення окупованого Росією Криму під контроль української влади. Експерти на прохання видання "Коментарі" оцінили озвучені главою МЗС "тактичні завдання" та дії української влади у ракурсі деокупації АРК і Севастополя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!