Головна Новини Політика зовнішня політика "Зростаємо разом": Україна і Туреччина домовляються про зону вільної торгівлі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зростаємо разом": Україна і Туреччина домовляються про зону вільної торгівлі

Переговори про вільну торгівлю між Україною і Туреччиною тривають

17 травня 2020, 13:53 comments1965
Поділіться публікацією:
"Зростаємо разом": Україна і Туреччина домовляються про зону вільної торгівлі

Україна і Туреччина продовжують переговори про підписання Угоди про зону вільної торгівлі. Незважаючи на пандемію та карантинні обмеження, міжнародні переговори тривають. Про це заявив Надзвичайний і повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

За словами дипломата обидві сторони залучені в процес і намагаються динамічно розвивати двосторонні відносини.

"Відбулися і відбуваються зустрічі та обмін думками на всіх рівнях від вищого до нижчого. Ми обмінюємося думками для мінімізації негативних наслідків пандемії в економіці", — сказав Сибіга.

Як зазначив посол, і Туреччина і Україна враховують інтереси один одного і йдуть за гаслом "зростаємо разом". Він нагадав, що в попередньому, 2019 року, товарообіг між Україною і Туреччиною зріс на 22,3%, що склало близько 5 млрд доларів. Для того, щоб зберегти динаміку зростання, сторони знайшли взаємну вигоду в новій формулі переміщення товарів на вантажівках. Дане рішення має важливе значення в торговельних взаємовідносинах.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна і Туреччина уклали угоду про військове співробітництво, в рамках якого українські військові отримають фінансування від турецької сторони. З такою заявою виступив президент Зеленський після зустрічі зі своїм колегою, президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Глава української держави також зазначив, що обидві сторони зацікавлені співпрацювати в оборонно-промисловій сфері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!