Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Грузії пояснила свій різкий крок після призначення Саакашвілі в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Грузії пояснила свій різкий крок після призначення Саакашвілі в Україні

Лідер Грузії Саломе Зурабішвілі в ефірі на місцевому ТБ сказала, що відкликання посла для консультацій після призначення Міхеїла Саакашвілі в Україні цілком природньо

20 травня 2020, 09:05 comments1617
Поділіться публікацією:
Президент Грузії пояснила свій різкий крок після призначення Саакашвілі в Україні

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі прокоментувала реакцію Тбілісі на те, що екс-главу їх держави Міхеїла Саакашвілі в Україні призначили на посаду голови виконавчого комітету з реформ. Лідер Грузії в ефірі на місцевому ТБ сказала, що "відкликання посла для консультацій цілком природньо", і така реакція з їх боку була нормальною.

“Я знаю дипломатичну мову і що можна і що не можна. Реакція була помірною, нормальною, яка і повинна була бути", — говорить Зурабішвілі, додаючи, що Київ повинен був інформувати Тбілісі про прийняте рішення та обговорити його заздалегідь, а те, що сталося, нібито було "недипломатичним" кроком.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що після призначення Міхеїла Саакашвілі у Виконавчий комітет реформ, який розташований при Офісі президента, Грузія вирішила відкликати свого посла з України. Поки тільки для консультацій, про що повідомив глава МЗС Давид Залкаліані. Незабаром президент України Володимир Зеленський висловився про таку реакцію Грузії, назвавши її помилковою. За словами Зеленського, призначення Саакашвілі головою комітету реформ — це наше внутрішнє питання. Мовляв, екс-президент Грузії має український паспорт, а кадрові зміни і реформи в нашій країні стосуються тільки її жителів. Незважаючи на конфлікт, президент вважає взаємовідносини України і Грузії прекрасними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!