Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук заявив, що українській владі Мінські угоди потрібні для збереження санкцій проти Росії, а не для повернення Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук заявив, що українській владі Мінські угоди потрібні для збереження санкцій проти Росії, а не для повернення Донбасу

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук вважає, що українська влада не робить нічого для реалізації політичного порядку Мінських угод в плані розробки законів

23 травня 2020, 16:18 comments87439
Поділіться публікацією:
Медведчук заявив, що українській владі Мінські угоди потрібні для збереження санкцій проти Росії, а не для повернення Донбасу

Українській владі необхідні Мінські угоди задля санкцій проти Росії, заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук. Про це він сказав в ефірі передачі "Вісті", прокоментувавши загострення на Донбасі.

"В першу чергу загострення на південному сході, на Донбасі, пов'язане з небажанням київської влади, яку очолює пан Зеленський, реалізовувати Мінські угоди, спрямовані на мирне врегулювання. І сьогодні це стає очевидним, причому очевидніше з кожним днем, тому що влада демонструє своє ставлення до виконання Мінських угод, демонструє своє ставлення до паризького комюніке, підписаного главами держав "нормандської четвірки" 9 грудня 2019 року, розмовами про те, що спочатку потрібні кордони, а потім вибори, що особливий статус у Конституції ніколи не буде внесений. Хоча всі це передбачено Мінськими угодами, які затверджені резолюцією Ради Безпеки ООН", – зазначив Медведчук.

Політик упевнений, що Україною Мінські угоди виконуватися не будуть. І підтвердженням цього, він зазначив, що є в тому числі і заява пана Зеленського на прес-конференції за підсумками року перебування на посаді президента. Голова держави сказав: "Ми будемо дотримуватися Мінських угод". І пояснив чому.

"Та тому, що до Мінської угоди прив'язані санкції проти Росії. Ось основна стратегічна мета розмов про те, що Україна буде дотримуватися Мінських угод", — підкреслив парламентарій.

Політик зазначив, що реалізація Мінських угод залежить від політичної волі української влади.

"Вчора це був Порошенко, сьогодні це Зеленський. Ні перший, ні другий ніяких конкретних кроків на цьому шляху не робили. Тому продовжуються обстріли, відсутнє розведення сил від лінії зіткнення, не робиться нічого для реалізації політичної порядку Мінських угод в плані розробки законів – спеціального закону про вибори, закону про особливий статус, внесення змін до Конституції та розробки закону про амністію", – заявив Медведчук.

Політик також констатував, що у Верховній Раді не робиться нічого для прийняття зазначених законів, бо влада цього не хоче. І ситуація не змінюється, незважаючи на те, що "Опозиційна платформа – За життя" внесла відповідні законопроекти.

"Тобто категорична відмова від мирного врегулювання, альтернативою якому, на мій погляд, на жаль, може стати втрата Донбасу для України. По цьому шляху свідомо, я вважаю, йде сьогодні влада", – підсумував Медведчук.

Нагадаємо, біля офісу Медведчука у Києві прогримів вибух: опубліковані фото і відео.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!