Головна Новини Політика зовнішня політика Екс-канцлер ФРН обізвав посла України карликом
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-канцлер ФРН обізвав посла України карликом

У першому випуску свого мовлення колишній канцлер Німеччини і давній друг президента РФ Герхард Шредер образливо відгукнувся про українського посла Андрія Мельника

27 травня 2020, 15:38 comments2680
Поділіться публікацією:
Екс-канцлер ФРН обізвав посла України карликом

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер публічно обізвав українського посла і дипломата Андрія Мельника, назвавши його "якимось карликом". Про це повідомляє Deutche Welle з слів самого Шредера, який зробив таку заяву в першому випуску свого видеоподкаста.

Подкаст триває близько півгодини. Питання задає колишній прес-секретар Шредера Бела Анда, а політик відповідає. У першому випуску відставний політик різко висловився про українську після, який критикував його раніше, назвавши українського дипломата "карликом".

"Не варто мучити один одного санкціями. Я намагався сказати, що це справедливо і по відношенню до Росії. Чому тоді то чи посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?" — запитує Шредер.

Приводом для такої заяви від Шредера стало інтерв'ю Мельника берлінській газеті Tagesspiegel на початку травня, в якому український дипломат піддав критиці заклики ексканцлера у цьому ж виданні до зняття санкцій з Росії, введених за її дії проти України. Саме це, судячи з запису, викликало гнів колишнього керівника ФРН, а не те, що Мельник назвав його "топ-лобістом президента Росії Путіна", як про це пишуть німецькі ЗМІ.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв,що Герхард Шредер підтримав анексію Криму Володимиром Путіним і закликав Євросоюз зняти санкції з Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!