Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС розповіли, яку роль Зеленський відвів бойовикам "ЛДНР" у врегулюванні ситуації на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, яку роль Зеленський відвів бойовикам "ЛДНР" у врегулюванні ситуації на Донбасі

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, офіційна позиція України у вирішенні військового конфлікту на Донбасі виключає участь сепаратистів і бойовиків ОРДЛО

27 травня 2020, 19:34 comments2218
Поділіться публікацією:
У МЗС розповіли, яку роль Зеленський відвів бойовикам "ЛДНР" у врегулюванні ситуації на Донбасі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що представники так званих адміністрацій "ЛДНР" не мають місця в майбутньому врегулюванні ситуації на Донбасі, а після відновлення державного суверенітету всі вони будуть розформовані, згідно із законом. Про це сам міністр заявив в ефірі каналу ATR, передає агентство "РБК-Україна".

Так, Кулеба обозаначил, що в умовах, коли з окупованих територій будуть виведені російські війська, а Україна буде контролювати кордон, окупаційні адміністрації не зможуть існувати.

"Ми з терористами ОРДЛО не будемо вести розмови, відповідно вони не мають жодних перспектив у майбутній системі врегулювання Донбасу. Якщо буде відновлена безпека, буде система виведення військ, відновлений контроль кордону, то де власне  місце цієї окупаційної адміністрації... Відповідь — ніде", — зазначив глава МЗС.

При цьому Кулеба додав, що українській владі не хотілося б застосовувати план "Б" щодо врегулювання ситуації на Донбасі, про який говорив президент на прес-конференції. При цьому Кулеба відмовився коментувати, що цей план передбачає.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава МЗС Дмитро Кулеба позначив, що діючий уряд України розробляє концепцію деокупації Криму.

"Тактичні завдання. Перша — як ми тримаємо окупований Крим стратегічної на порядку денному, щоб це питання не забувався. Друге — як ми забезпечуємо ефективність санкційного режиму щодо Криму. Третє — які додаткові міжнародні інструменти ми можемо задіяти для того, щоб чинити тиск на Росію. І кілька інших", — підкреслив глава зовнішньополітичного відомства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!