Головна Новини Політика зовнішня політика Засідання ТКГ: говорили про відкриття КПВВ у Золотому, проїзд абітурієнтів і роботу банків в ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Засідання ТКГ: говорили про відкриття КПВВ у Золотому, проїзд абітурієнтів і роботу банків в ОРДЛО

Україна, Росія та ОБСЄ у рамках онлайн-засідання Тристоронньої контактної групи обговорили перспективи закінчення війни на Донбасі

28 травня 2020, 12:16 comments2106
Поділіться публікацією:
Засідання ТКГ: говорили про відкриття КПВВ у Золотому, проїзд абітурієнтів і роботу банків в ОРДЛО

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке проходило у форматі відеоконференції, повідомила прес-служба Офісу президента.

Зокрема на цій зустрічі сторони обговорили відкриття нових КПВВ на лінії розмежування, у тому числі, в Золотому. Також розглянули питання безперешкодного перетину КПВВ абітурієнтами під час вступної кампанії, визначивши це гуманітарною підставою.

Планується відновити роботу банків у ОРДЛО. Про це йшлося в обговоренні економічної групи.

"Українська сторона наголосила, що відновлення банківської системи, системи оподаткування може відбутися відповідно до законодавства України. Російська сторона не заперечувала проти важливості верховенства українського законодавства на тимчасово непідконтрольній території", — йдеться у повідомленні ОП.

Зазначається, що українська делегація наголошує на необхідності встановлення безстрокового, безумовного та сталого дотримання режиму тиші. А також Україна наполягла на необхідності забезпечення з боку російської сторони безумовного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ.

Крім того, сторона СММ ОБСЄ повідомила про те, що їхні патрулі зафіксували сліди важкої техніки на території ОРДЛО України. Тоді як українська делегація наголосила, що під час засідання ТКГ 22 травня ОБСЄ не підтвердили фактів обстрілів з боку ЗСУ.

Безпекова група обговорила нові ділянки розведення сил і засобів. Поки що тривають консультації щодо необхідних умов для продовження процесу розведення. А гуманітарна група на наступному засіданні планує сформувати списки на взаємне звільнення утримуваних осіб.

Повідомляється, що політична група вкотре наголосила на умовах для проведення виборів на території ОРДЛО України: виведення іноземних військ, роззброєння військових формувань, отримання Україною контролю над кордоном, дотримання українського законодавства, забезпечення діяльності українських ЗМІ, політичних партій та міжнародних спостерігачів.

Нагадаємо, Зеленський затвердив новий склад української делегації в ТКГ у Мінську.

Як повідомлялося, у МЗС розповіли, яку роль Зеленський відвів бойовикам "ЛДНР" у врегулюванні ситуації на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!