Головна Новини Політика президент Монобільшість в дії: Рада прийняла закон про імпічмент, проігнорувавши інших нардепів
commentss НОВИНИ Всі новини

Монобільшість в дії: Рада прийняла закон про імпічмент, проігнорувавши інших нардепів

Не всі депутати були задоволені

10 вересня 2019, 12:16 comments3059
Поділіться публікацією:
Монобільшість в дії: Рада прийняла закон про імпічмент, проігнорувавши інших нардепів

Верховна Рада у другому читанні і в цілому ухвалила законопроект №1012 "Про особливу процедуру відсторонення президента України з посади (імпічмент)", автором якого був президент Володимир Зеленський, повідомляє "Українська правда".

Підтримали законопроект лише депутати від "Слуги народу" і один позафракційний. З пропрезидентської фракції 244 нардепа проголосували "за" і ще четверо не голосували.

Проти висловилися 73 депутати і ще 55 — утрималися. У повному складі проти проголосувала лише фракція "Голос", не підтримала документ і абсолютна більшість нардепів від "Європейської солідарності" і "Опозиційної платформи — За життя". Більшість фракції "Батьківщина" і депутатської групи "За майбутнє" утрималися.

Ухвалення документа викликало обурення багатьох нардепів. Деякі просили час на заяви, але спікер Дмитро Разумков оголосив перерву, не давши депутатам слова.

Голова ВР також проігнорував прохання депутатів після голосування в першому читанні дати час на ознайомлення з документом і внесення правок, а голосування в другому читанні пропонувалося провести на наступному засіданні. Однак він дав слово представнику профільного комітету нардепу Андрію Клочку ( "Слуга народу").

"Усі зауваження були розглянуті на комітеті. Ті з них , що вартували уваги, були враховані, у зв’язку з чим пропоную визнати законопроект таким, що не потребує доопрацювання, підтримати та проголосувати", — сказав він.

Разумков поставив на голосування пропозицію комітету, проігнорувавши прохання "Батьківщини" на внесення поправок. Частина залу висловила обурення, але рішення підтримали 243 нардепи від "Слуги народу" і двоє позафракційних.

Нардеп від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко звернула увагу на грубе порушення регламенту з боку керівника ВР.

"Ви просто принижуєте саму роль парламенту. Ви перекреслюйте право кожного депутата подати поправки. Якщо ви і далі сьогодні так голосуватимете, то парламенту просто не існує", — підкреслила вона.

Однак Разумков поставив на голосування у другому читанні та в цілому та під несхвальні вигуки в сесійній залі документ був прийнятий.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше сьогодні законопроект про імпічмент був прийнятий в першому читанні. "За" проголосували 337 народних депутатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!