Головна Новини Політика президент В Польщі чекають від Зеленського зняття мораторію на ексгумацію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі чекають від Зеленського зняття мораторію на ексгумацію

Українській стороні роботи з ексгумації тіл співвітчизників у Польщі дозволені

15 вересня 2019, 20:44 comments2098
Поділіться публікацією:
В Польщі чекають від Зеленського зняття мораторію на ексгумацію

В Польщі чекають від президента України Володимира Зеленського зняття мораторію на ексгумацію польських жертв в Україні. Про це повідомляє "Європейська правда".

Віце-президент Інституту національної пам'яті Польщі Кшиштоф Швагжик заявив, що вся країна чекає від українського президента зняття заборони на ексгумацію.

"Ми дуже сподіваємося на те, що заборона на ексгумацію польських жертв в Україні буде скасована новоспеченим президентом Зеленським. Як тільки мораторій буде скасовано, ми тут же почнемо роботу. Хочу підкреслити, що такі роботи на території нашої держави Україні в даний момент дозволені", — зазначає Швагжик.

Варто згадати, що після проведення демонтажу пам'ятника УПА на кладовищі у Грушовичах в Підкарпатті, український уряд наклав вето на ексгумацію та пошук польських тіл.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький заявив, що Польща не може поставити крапку в розслідуванні загибелі президента країни Леха Качиньського в авіакатастрофі в Смоленській області Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!