Нардеп поскаржився на Зеленського у Держбюро розслідувань

Парламентарій побачив порушення президентом Кримінального кодексу

Народний депутат ("Європейська солідарність") Олексій Гончаренко направив депутатське звернення в Державне бюро розслідувань (ДБР) щодо заяв президента Володимира Зеленського про генерального прокурора Руслана Рябошапку.

Парламентарій вважає, що заява Зеленського про те, що "генпрокурор — на 100% моя людина", яку він сказав президенту США Дональду Трампу, підпадає під статтю 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

"Не може президент країни обіцяти комусь що справа буде розслідувана або що він доручить генеральному прокурору щось зробити. Ми все-таки живемо в демократичній, а не монархічної країні. Впевнений, що ДБР почне кримінальне розслідування щодо даного висловлювання Володимира Зеленського", - зазначив Гончаренко.

стенограма переговорів Дональда Трампа і Володимира Зеленського, в якій президент України заявив, що новий генпрокурор Руслан Рябошапка є "на 100% його людиною" і відновить розслідування справи компанії Burisma, в правління якого входив син колишнього віце-президента США і ймовірного противника Трампа на президентських виборах Джо Байдена.