Головна Новини Політика президент На прицілі у 300 журналістів: експерти розповіли, навіщо Зеленський проводить прес-марафон
commentss НОВИНИ Всі новини

На прицілі у 300 журналістів: експерти розповіли, навіщо Зеленський проводить прес-марафон

Експерти вважають, що прес-марафон - це спроба команди Зеленського налагодити комунікацію з громадськістю

10 жовтня 2019, 12:19 comments2403
Поділіться публікацією:
На прицілі у 300 журналістів: експерти розповіли, навіщо Зеленський проводить прес-марафон

Сьогодні президент України Володимир Зеленський влаштовує прес-марафон. Акредитовано понад 300 журналістів. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чому це робиться саме зараз, і які можуть бути несподіванки.

"Прес-марафон – це спроба Зеленського показати близькість до повсякденного життя народу"

Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін називає несподіванкою саме місце проведення марафону — Kyiv Food Market.

"Схоже, Зеленський продовжує інерцію виборчої кампанії. Раніше був стадіон для дебатів, тепер – маркет для спілкування з пресою. Це спроба показати близькість до повсякденного життя людей. Зеленський намагається робити акцент на форму, в яку по-різному можна упакувати різні смисли. Розрахунок на те, що значна частина аудиторії буде дивитися саме на це. Але справа в тому, що вибори вже закінчилися. Люди хочуть бачити зміст, чути чіткі відповіді, відчувати реальні дії по покращенню життя в Україні".

Проведення прес-марафону саме зараз Якубін пов'язує зі спробою влади якось виправдати свої дії перед суспільством. Враховуючи, що традиційної прес-конференції до "100 днів на посаді" не було, подібний вихід до представникам ЗМІ й так є пізнім.

"Одна з головних цілей цього прес-марафону – зробити акцент на те, що "формула Штайнмайера" щодо врегулювання ситуації на Донбасі – це не "зрада". Що життю людей, які живуть в районі лінії розмежування, нічого не загрожує після розведення сил. Зеленський буде переконувати пресу і суспільство, що він працює над питанням світу. Йому потрібно перебити активність частини націоналістичних груп і п'ятого президента – Петра Порошенка – які демонізують "формулу Штайнмайера" та Мінські угоди в цілому".

"Зеленський бачить, що його команда не справляється"

Володимир Зеленський бачить, що програє інформаційну війну як всередині країни, так і в світі. З цим пов'язує сьогоднішнє дійство аналітик, фахівець з політичного PR в ToShoNado.Agency Андрій Попов.

"Офіс президента і Кабмін повністю провалив комунікацію з громадськістю, а антикризовий PR надзвичайно слабкий, — каже експерт. — При цьому поплічники президента лише посилюють цю кризу своїми суперечливими заявами і постійними скандалами. Цьогорічний марафон це якраз спроба виконати перше правило антикризового PR — провести централізацію інформаційної політики. А також спроба повернути взаємодію зі ЗМІ, розвалену Богданом і самим Зеленським, і відійти від тактики "гасіння пожеж.

На думку Попова, Зеленський має намір перейти до власного генерування інфоприводів – значить, він бачить, що його команда не справляється, і можуть бути кадрові зміни.

"Цей PR-крок запізнілий, але правильний. До нього явно сподвиг вчорашня телефонна розмова з Ангелою Меркель, яка теж не зовсім розуміє, що у нас відбувається. Їй теж потрібні були відповіді, — продовжує експерт. — Але якщо формат обрано цікавий, а значить правильний (ред. — увагу приверне точно), то є велике питання, які там будуть меседжі: президент буде лише виправдовуватися, чи знайде козирі, здатні повернути йому контроль над ситуацією. Якщо виявиться вірним другий варіант, то це має бути щось потужне, "інформаційна бомба", яку підтримує більшість населення і захід. Якщо перший, то прес-марафон нічого не змінить".

"Прес-марафон – це перший досвід великого спілкування Зеленського з українцями"

Політичний експерт Євген Магда впевнений, що несподіванки обов'язково будуть, адже марафон обіцяють тривалий.

"Очевидно, що важко буде підтримувати увагу преси навіть у такому дозованому форматі (потрапити на прес-марафон вдалося не всім). Це новий формат для України, — підкреслює експерт. — Судячи з усього, зустріч з пресою готувалася за принципом "хапай мішки — потяг відходить". В суспільстві ростуть питання щодо "формули Штайнмайера". І напруга достатньо сильна. Діалог по областях за участю міністрів і заступників міністрів виявився не надто ефективним. Є питання і по економіці, і по партії "Слуга народу", формальним членом якої, до речі, Зеленський не є".

Магда вважає, що прозвучать гострі питання, в тому числі від незалежних українських ЗМІ, від представників західної преси.

"Це – перший досвід великого спілкування Зеленського з пресою. Він виграв вибори, фактично не давши жодної обіцянки. Але звітувати за діяльність на посаді президента, безумовно, доведеться", — підкреслює експерт.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в розмові з президентом США Дональдом Трампом в липні, стенограма якої була оприлюднена раніше, намагався привернути увагу американського лідера до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!