Головна Новини Політика президент Зеленський закликав не забувати і не відхилятися від ідеалів Майдану
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав не забувати і не відхилятися від ідеалів Майдану

Президент України пообіцяв будівництво Музею, який увічнить пам'ять про події на Євромайдані

21 листопада 2019, 13:59 comments1557
Поділіться публікацією:
Зеленський закликав не забувати і не відхилятися від ідеалів Майдану

Сьогодні, у шосту річницю Революції Гідності в Україні, глава держави Володимир Зеленський і його дружина прийшли на Майдан, щоб вшанувати пам'ять Небесної Сотні — десятків українців, першими, що віддали своє життя за вільну країну на шляху до цивілізованого майбутнього. Про це сам президент написав на своїй сторінці в Facebook.

Володимир Зеленський зазначив, що свобода і гідність "вшиті" в ДНК українського народу, і тому прагнення до цих двох ідеалів є частиною нашої історії і сучасного життя. "День Гідності і Свободи особливий для кожного з нас. Він пов'язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і процвітаючій країні", — написано в повідомленні гаранта.

Також президент обіцяє, що на місці загибелі Небесної Сотні з'явиться Музей Революції Гідності, а також злочини проти життя і здоров'я громадян в лютому 2014 року повинні бути розслідувані і опубліковані.

"На місці загибелі Героїв Небесної Сотні з'явиться Музей Революції Гідності. І це дуже важливо. Проте будьмо відверті: для пам'яті кожного загиблого музею недостатньо. Ми повинні відстоювати та захищати ідеали, за які віддали життя наші громадяни. І, звичайно, нам потрібні результати розслідування справ Майдану. Сім'ї загиблих і все суспільство повинні обов'язково отримати відповіді, а винні — покарання", — переконаний Зеленський. Також він закликає всіх українців не втратити те, що зародив Майдан і передати у спадок нашим дітям, нащадкам.

"Саме майбутнє та країна, яку ми збираємося залишити у спадок дітям, повинні нас об'єднати. Тому будемо єдиними. Щоб бути сильними. І щоб разом побудувати нову Україну", — резюмує гарант держави, привітавши всіх прямих і непрямих учасників подій з Днем Гідності і Свободи.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" публікував привітання і колишнього політв'язня Олега Сенцова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!