Головна Новини Політика президент Стало відомо, про що Зеленський говорив з Путіним по телефону
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, про що Зеленський говорив з Путіним по телефону

Зеленський розповів, про що спілкувався з Путіним

26 листопада 2019, 14:18 comments2330
Поділіться публікацією:
Стало відомо, про що Зеленський говорив з Путіним по телефону

Президент України Володимир Зеленський 25 листопада спілкувався по телефону з російським лідером, повідомляє телеканал "Україна 112".

За словами гаранта Конституції, в розмові він вимагав від Володимира Путіна повернути все майно українських військових кораблів, яке там було.

"Ми обговорили з президентом Росії, щоб російська сторона повернула нам все, що було до цього. Можна і більше. Хоча б наше", — сказав Володимир Зеленський. Крім того, президент України зазначив, що під час розмови обговорювалося підписання нового дострокового газового договору.

За словами Зеленського, під час телефонної розмови мова не йшла про майбутню зустріч у нормандському форматі, тому що це питання повинні вирішувати всі лідери-учасники нормандської четвірки. За його даними таке обговорення заплановано на 9 грудня.

Як повідомляло видання "Коментарі", 12 листопада перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував провести перемовини президентів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського в його країні. Назарбаєв відзначив, що президент України вже погодився на зустріч на "нейтральній майданчику", в той час як глава російського держави поки що не дав відповідь.

Незабаром прес-секретар глави російської держави заявив про те, що президент РФ Володимир Путін не проти зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, але без ретельної підготовки це не має сенсу.

За словами Пєскова, Путін неодноразово говорив, що він ніколи не відмовляється від подібних зустрічей, зокрема — від цієї, але, щоб вона принесла користь, потрібно добре підготуватися. Також прес-секретар зазначив, що в даний момент всі зусилля спрямовані на підготовку до процесів нормандського формату.

Нагадаємо, що Кремль офіційно підтвердив участь президента Росії Володимира Путіна в нормандської зустрічі, яка відбудеться 9 грудня в Парижі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!