Головна Новини Політика президент У Зеленського сказали, що буде з законом про «особливий статус» Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського сказали, що буде з законом про «особливий статус» Донбасу

У Зеленського назвали умову вступу в силу закону про «особливий статус» Донбасу

5 грудня 2019, 16:12 comments1662
Поділіться публікацією:
У Зеленського сказали, що буде з законом про «особливий статус» Донбасу

Помічник президента України Андрій Єрмак заявив, що глава держави має намір продовжити закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" (про "особливий статус" Донбасу). Про це він сказав, виступаючи в Chatham House в Лондоні, передають "Новости Донбасса".

"За результатами саміту в Парижі — підкреслюю, це буде залежати від результатів саміту — президент буде готовий внести на розгляд парламенту законопроект щодо продовження дії цього закону", — сказав Єрмак.

За словами помічника президента, в 2020 році влада може внести зміни в цей закон щодо імплементації так званої "формули Штайнмаєра". При цьому він підкреслив, що закон про "особливий статус" вступить в силу тільки після того, як ОБСЄ підтвердить законність проведених виборів в ОРДЛО.

Крім того, Єрмак додав, що вибори на окупованому Донбасі неможливі до виведення незаконних збройних формувань та іноземних військових. Також він виключив вибори без контролю України над кордоном.

Єрмак також назвав маніпуляцією заяви про те, що "формула Штайнмаєра" є капітуляцією.

Нагадаємо, термін дії закону закінчується 31 грудня поточного року. Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що не буде продовжувати його дію документа, а внесе новий закон.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що новий закон про "особливий статус" Донбасу буде розроблено після зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!