Головна Новини Політика президент У новорічному привітанні Зеленського виявили сексизм
commentss НОВИНИ Всі новини

У новорічному привітанні Зеленського виявили сексизм

ЗМІ звернули увагу, що Володимир Зеленський поки не визнає фемінитиви

2 січня 2020, 17:59 comments3990
Поділіться публікацією:
У новорічному привітанні Зеленського виявили сексизм

У своїй резонансній новорічній промові президент України Володимир Зеленський назвав кілька десятків різних іпостасей українців, використовуючи лише чоловічий рід, і лише одного разу згадав жіноче обличчя, використовуючи термін "домогосподарка". Таке спостереження зробила журналістка Юлія Дукач у своєму блозі у виданні "Тексти".

"Я вважала, скільки жінок він згадає у своєму переліку таких різних український. А назвав він чимало. Адвокат, сангвінік, той, хто платить податки, агроном... — всього біля 30 символів. Всі такі різні і такі ... чоловіки. І серед них лише одна жінка. І знаєте хто вона? "Звичайна домогосподарка", — зазначено в авторському матеріалі.

Так, за словами журналіста, прийняття Кабінетом міністрів нового правила правопису з фемінитивами в українській мові вчинила серйозний крок для наближення до гендерної рівності та ототожнення серйозних "чоловічих" професій з жінками. Тому Дукач допустила в своєму матеріалі ймовірність, що президент ще не "полюбив" назву професій в жіночому роді.

"Можливо, кажучи, що "той, хто платить податки", Володимир Зеленський просто мав на увазі і чоловіків, і жінок. Однак навіщо тоді у своїй промові двічі (!) дискримінувати чоловіків, які не мають постійної роботи і ведуть домашнє господарство? І навіщо згадувати жінок лише як домогосподарок?", — дивується журналіст.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський напередодні Нового року зателефонував російському лідерові Володимиру Путіну, щоб привітати, чим заслужив хвилю негативу в мережі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!