Головна Новини Політика президент Зеленський схвалив уголовну відповідальність депутатів за кнопкодавство
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський схвалив уголовну відповідальність депутатів за кнопкодавство

Президент підписав відповідний закон

13 січня 2020, 16:03 comments2344
Поділіться публікацією:
Зеленський схвалив уголовну відповідальність депутатів за кнопкодавство

Президент Володимир Зеленський підписав закон про введення відповідальності за неперсональне голосування у Верховній Раді. Відповідна інформація опублікована на сайті глави держави.

Так, закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях Верховної Ради України" покликаний забезпечити виконання депутатами їх повноважень в аспекті особистого голосування.

"Законом вносяться зміни до Кримінального кодексу, закон "Про статус народного депутата україни" та Регламенту Ради", – повідомили в прес-службі.

Зокрема, за умисне голосування депутатом замість іншого парламентарія вводиться кримінальна відповідальність. За кнопкодавство народним обранцям доведеться заплатити штраф у розмірі від 3 до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів, що становить від 51 до 85 тис. гривень. Закон набуде чинності на наступний день після опублікування в газеті "Голос України".

Як повідомляв портал "Коментарі", Верховна Рада України 261 голосами "за" прийняла у другому читанні і в цілому законопроект №2148 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення персонального голосування народними депутатами України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!