Головна Новини Політика президент Зеленський розповів про своє єврейське дитинство і ставлення до релігії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про своє єврейське дитинство і ставлення до релігії

Президент України Володимир Зеленський сказав, що його ставлення до релігії змінилося, порівняно з переконаннями хлопчика із звичайної єврейської радянської сім'ї

20 січня 2020, 09:58 comments11609
Поділіться публікацією:
Зеленський розповів про своє єврейське дитинство і ставлення до релігії

Президент України Володимир Зеленський поділився подробицями зі свого єврейського дитинства та розповів про віру в Бога в інтерв'ю The Times of Israel.

На питання про особисту єврейську історію та родичів Зеленський зазначив, що дід і три його брати (з боку батька) брали участь у Другій світовій війні в складі Червоної Армії. Але повернувся з фронту тільки дідусь Зеленського. А ось бабуся українського президента жила в Кривому Розі, в тій частині півдня України, яка була окупована фашистами і де проводилися масові зачистки євреїв. Так, жінка разом з багатьма євреями бігла в Алмати, Казахстан, де навчалася, а в Україну повернулася вже після війни.

Також Зеленський поділився спогадами про те, який єврейський будинок був у його сім'ї.

"Не православний. Звичайна радянська єврейська сім'я. Більшість єврейських сімей в Радянському Союзі не були релігійними. Ви знаєте, що релігія не існувала в Радянській державі як така", — сказав Зеленський.

Глава країни зазначив, що його ставлення до релігії змінилося, порівняно з переконаннями в дитинстві.

"У мене було одне ставлення, коли я був хлопчиком, та інше зараз. Я ніколи не говорю про релігію і ніколи не говорю про Бога, тому що у мене є власна думка про це, — сказав Зеленський. — Звичайно, я вірю в Бога. Але я говорю з ним тільки в ті моменти, які є для мене важливими та особистими".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Зеленський розповів, як українцям вирішити протиріччя в питанні перейменування вулиць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!