Головна Новини Політика президент Зеленський не збирається розпускати Раду
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський не збирається розпускати Раду

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що дострокових парламентських виборів не буде і він Раду розпускати не збирається

6 лютого 2020, 11:31 comments1786
Поділіться публікацією:
Зеленський не збирається розпускати Раду

Президент Володимир Зеленський на засіданні фракції "Слуга народу" пояснив, чому не буде розпускати Раду, пише "Українська правда".

Сьогодні на засіданні фракції глава держави заспокоював "Слуг народу" стосовно законопроекту щодо скорочення депутатів з 450 до 300. Гарант запевнив, що скорочення депутатів ініціюється не під дострокові парламентські вибори.

Зеленський сказав, що не збирається розпускати Раду тому, що не бачить в цьому ніякого сенсу тому, що в наступному парламенті "Слуги народу" вже не зможуть самостійно сформувати більшість.

Як повідомляло видання "Коментарі", 4 лютого Рада попередньо схвалила зміни до Конституції, які передбачають скорочення кількості депутатів парламенту до 300, крім того планується закріпити в Конституції пропорційну виборчу систему.

Народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов вважає, що ідея скорочення кількості депутатів похована в цьому парламенті. Включення в пакет змін закріплення пропорційних виборів також стало для багатьох депутатів, у першу чергу міцних мажоритарників, аргументом проти такої реформи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!