Головна Новини Політика президент Зеленський запустив державу в смартфоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський запустив державу в смартфоні

За словами Зеленського, мобільний додаток «Дія» вже доступний в Apple Store і Google Play

6 лютого 2020, 12:28 comments2848
Поділіться публікацією:
Зеленський запустив державу в смартфоні

Президент Володимир Зеленський представив мобільний сервіс "Дія" в рамках реалізації програми "Держава в смартфоні". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Під час президентської кампанії я говорив, що і я, і вся наша команда мріємо про "Державу у смартфоні". Що мрію кардинально змінити формат відносин між державою і громадянином країни. Держава має бути для людини просто сервісом. Зручним та, найголовніше, – простим і зрозумілим", — підкреслив Зеленський.

За словами президента, на створення сервісу пішло півроку і додаток вже доступний в Apple Store і Google Play. Завдяки йому, українці можуть користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу в своєму смартфоні.

"Україна стала третьою країною Європи, яка має щось подібне. Вітаю нашу країну! Дуже важливо, що на створення цього додатка не було витрачено жодної гривні з державного бюджету", — підкреслив Зеленський.

Глава держави зазначив, що до весни українці отримають доступ до цифрових паспортів.

"За допомогою смартфона громадяни України зможуть посвідчувати особу, подорожуючи залізницею, під час медичного обслуговування, банківських операцій тощо", — пояснив він.

Крім того, з нового року в пілотному режимі запущена послуга "еМалятко", яка через кілька місяців буде запущена в десятках великих міст України.

"єМалятко" об’єднує до десяти державних послуг, що потрібні при народженні дитини. Тепер ці послуги можна отримати за однією заявою одразу в пологовому будинку чи взагалі онлайн. Без подачі 37 різних документів та походу до 11 установ, як це було раніше", — додав Зеленський.

Як повідомляв сайт "Коментарі", тепер на ID-карту можна записати електронну підпис.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!