Головна Новини Політика президент Зеленський підписав закон, що дозволяє будувати пандуси без документів про право власності
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон, що дозволяє будувати пандуси без документів про право власності

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо захисту людей з інвалідністю у сфері містобудування

10 лютого 2020, 14:55 comments1976
Поділіться публікацією:
Зеленський підписав закон, що дозволяє будувати пандуси без документів про право власності

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Йдеться про Закон "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності" № 473-ІХ. Документ був схвалений парламентом 16 січня.

Повідомляється, що закон визначає "маломобільні групи населення" та "засоби безперешкодного доступу до об’єктів". Зокрема узгоджується низка конкретних заходів щодо містобудівної діяльності, які мають допомогти пристосувати житло та навколишнє середовище до потреб осіб з інвалідністю й маломобільних груп. Приміром, доступ для таких людей до під'їздів, квартир у житлових будинках тепер можна облаштовувати за відсутності документа, який засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою. Тобто, звести, приміром, пандус без документів про право власності.

Раніше портал "Коментарі" писав, що у Комітеті виборців України проаналізували, які законопроекти пропонують на розгляд Раді Тищенко, Бужанський, Беленюк, Брагар та інші так звані "нові обличчя".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!