Зеленський назвав умови для виборів на Донбасі цієї осені

На думку Зеленського, зараз на Донбасі фактично заморожений конфлікт

Президент Володимир Зеленський заявив, що вибори на окупованому Донбасі можуть пройти одночасно з виборами в місцеві органи влади по всій Україні восени 2020 року. Про це глава держави сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми домовимося, все одно буде потрібно десь місяці три, як мінімум, щоб там на місці гарантувати безпеку для всіх - і для журналістів, і для ЦВК, для всіх спостерігачів. Я чомусь вірю, що це можливо, чомусь є таке відчуття", - зазначив президент.

Зеленський зазначив, що ситуація проясниться після зустрічі в "нормандському форматі", яка запланована на квітень. Але якщо, за його словами, якщо зустріч буде "ходою на місці", то шанси на проведення місцевих виборів у ОРДЛО зменшаться в кілька разів.

За словами глави держави, існують довгі списки на обмін утримуваними особами.

"На тій стороні понад 200 наших, а у нас тут десь 175-180. А це означає, що за раз їх усіх повернути неможливо через підготовку документів. Тому цей процес буде ділитися на кілька обмінів", - констатував президент.

Крім того, на думку Зеленського, замороження конфлікту "нічим не буде відрізнятися від того, що зараз відбувається".

"Розведення по всій лінії - це довгий процес, який займе багато років. Настільки довгий, що навряд чи хтось із лідерів "Нормандії" ще залишиться на своїй посаді", - сказав Зеленський.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше нинішній глава офісу президента Андрій Єрмак заявив, що вибори на окупованому Донбасі можуть пройти восени 2020 року.