Головна Новини Політика президент Зеленський назвав умови для виборів на Донбасі цієї осені
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав умови для виборів на Донбасі цієї осені

На думку Зеленського, зараз на Донбасі фактично заморожений конфлікт

11 лютого 2020, 19:49 comments2904
Поділіться публікацією:
Зеленський назвав умови для виборів на Донбасі цієї осені

Президент Володимир Зеленський заявив, що вибори на окупованому Донбасі можуть пройти одночасно з виборами в місцеві органи влади по всій Україні восени 2020 року. Про це глава держави сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми домовимося, все одно буде потрібно десь місяці три, як мінімум, щоб там на місці гарантувати безпеку для всіх — і для журналістів, і для ЦВК, для всіх спостерігачів. Я чомусь вірю, що це можливо, чомусь є таке відчуття", — зазначив президент.

Зеленський зазначив, що ситуація проясниться після зустрічі в "нормандському форматі", яка запланована на квітень. Але якщо, за його словами, якщо зустріч буде "ходою на місці", то шанси на проведення місцевих виборів у ОРДЛО зменшаться в кілька разів.

За словами глави держави, існують довгі списки на обмін утримуваними особами.

"На тій стороні понад 200 наших, а у нас тут десь 175-180. А це означає, що за раз їх усіх повернути неможливо через підготовку документів. Тому цей процес буде ділитися на кілька обмінів", — констатував президент.

Крім того, на думку Зеленського, замороження конфлікту "нічим не буде відрізнятися від того, що зараз відбувається".

"Розведення по всій лінії — це довгий процес, який займе багато років. Настільки довгий, що навряд чи хтось із лідерів "Нормандії" ще залишиться на своїй посаді", — сказав Зеленський.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше нинішній глава офісу президента Андрій Єрмак заявив, що вибори на окупованому Донбасі можуть пройти восени 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!