Головна Новини Політика президент Ванна ілюзій, "лайки" та календар у подарунок: про що говорив Зеленський під час позачергового засідання Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

Ванна ілюзій, "лайки" та календар у подарунок: про що говорив Зеленський під час позачергового засідання Ради

У виступі на позачерговому засіданні Ради президент Зеленський згадав про "хаос із платіжками", протести медиків та падіння промисловості

4 березня 2020, 17:12 comments2141
Поділіться публікацією:








Ванна ілюзій, "лайки" та календар у подарунок: про що говорив Зеленський під час позачергового засідання Ради

Президент України виступив на позачерговому засіданні Ради, де вирішувалася доля глави уряду Олексія Гончарука.

"Я впевнений, що будь-яка влада робить крок у прірву, коли втрачає 3 головні речі – це пам'ять, слух і зір. Тобто, коли влада забуває свої обіцянки, перестає чути звичайних людей і не бачить необхідності у змінах. Це не про нас", — заявив на початку виступу глава держави.

Серед досягнень уряду гарант перелічив зниження інфляції, облікової ставки Нацбанку, боротьбу з тіньовими ринками, початок приватизації, видачу кредитів малому та середньому бізнесу.

"Не красти – замало. Це уряд нових облич, але облич замало. Потрібно нові мізки та нові серця. Цей уряд знає, що робити, але знати замало. Потрібно, дійсно, дуже багато працювати. Потрібно робити. І ми не маємо боятися правди, ми повинні визнавати помилки. Бо в день, коли ми зануримося у теплу ванну ілюзій, потоне вся країна, — сказав Зеленський. — Ми постійно чуємо про економічний стрибок, але є враження, що економіка брала розгін, спіткнулася і ризикує проїхати обличчям по землі".

Так, президент нагадав, що за 2 місяці нового року невиконання держбюджету склало майже 16 млрд грн, 13 із них – це провал надходжень від митниці.

"Нам розповідали про рішучий та безкомпромісний бій з контрабандою. Та наразі виглядає так, що в цьому бою контрабанда відправила митницю в нокаут, — заявив гарант. – Митниця повинна збирати не лайки у "Фейсбуці", а кошти у держказну".

Також зазначив про падіння промисловості на 5%, яке триває надалі. Зеленський розповів й про ситуацію з комунальними платіжками. За його словами, "люди заплуталися через хаос комунальними платіжками", тож уряд провалив роз’яснювальну кампанію. Крім того, президент вказав на проблеми у роботі правоохоронних органів та МОЗ. Так, Зеленський розповів про "два подарунки" для правоохоронців: календар — який покаже, що "на дворі же весна", а також кримінальний кодекс України — "має стати вашою настільною книгою".

Однак Зеленському не соромно за уряд, бо він, за його словами, зробив більше за інших. Хоча й вважає це мінусом попереднього Кабміну.



Раніше "Коментарі" написали, що Гончарук покинув пост прем'єр-міністра.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!